Sikkerhet

L200 har lenge hatt rykte på seg for å være en robust og pålitelig arbeidsbil. En av grunnene er alle de intelligente funksjonene som tar sikkerhet til et nytt nivå.

Aktiv stabilitetskontroll med antispinn (ASTC)

Hjulene godt plantet på bakken

L200 har Aktiv Stabilitetskontroll med antispinn som standard. ASTC er et system som regulerer bremsekraft til hvert enkelt hjul slik at bilen opprettholder god stabilitet gjennom hver sving. ASTC hindrer også hjulspinn på glatt underlag og reduserer risikoen for ukontrollert over- og understyring.
Foto. ABS med bremseassistent (EBD)

ABS med bremseassistent (EBD)

Bremsesystem med eget bremsesystem

Under hard bremsing vil ABS-systemet forhindre at ett eller flere hjul låses, slik at du beholder kontrollen og mulighet for styring. EBD vil fordele bremsekraften til alle hjul etter hva som er mest hensiktsmessig for å sikre den mest effektive bremsingen.

Tilhengerstabilitsator-assistanse (TSA)

Ingen slinger i valsen

TSA øker stabiliteten når du kjører med tilhenger. Dersom tilhengeren svaier vil bilen automatisk styre kraft til hvert enkelt hjul for å stabilisere bilen og tilhengeren.
Illustrasjon: L200 med LDW
Kjørfeltvarsler (LDW)

Stø kurs, hvis ikke sier bilen i fra

Kjørefeltvarsleren er montert i frontruten og sier i fra hvis bilen er i ferd med å forlate veibanen uten at blinklys er benyttet ved en hastighet over 65 km/t.
Illustrasjon: L200 med HSA
Bakkestartassistent (HSA)

Det er i motbakke det går oppover

Med bakkestartassistent er det enkelt å starte i motbakke. Når systemet oppdager en helning, vil systemet automatisk holde på bremsen til du slipper clutchen, eller går fra brems til gasspedal på automat.

RISE sikkerhetskarosseri

Sikkerhet i et nøtteskall

For å beskytte deg og dine passasjerer når du trenger det mest, har L200 et solid RISE sikkerhetskarosseri. Det er konstruert med høyfast stål med ekstra forsterkninger strategisk plassert på kritiske punkter for å absorbere og fordele kraften fra kollisjonsenergien, samtidig som det senker den totale vekten.
Foto. Lettvektskarosseri
Lettvektskarosseri

Lav vekt, høy kollisjonssikkerhet

Karosseriet er ekstremt robust og lett, takket være bruk av høyfaste stålplater som også bidrar til økt kollisjonssikkerhet.
Foto. 7 SRS kollisjonsputer
7 SRS kollisjonsputer

I trygge hender

For å gi deg mest mulig trygghet er Mitsubishi L200 utstyrt med syv kollisjonsputer. Dette inkluderer frontkollisjonsputer, sidekollisjonsputer foran, knekollisjonspute for fører og gardintype kollisjonsputer.

Justerbar fartsholder

Hold hestene

Dette systemet forhindrer bilen i å overstige hastigheten du har valgt. Du får beskjed på dashboardet og med et lydsignal om du går over. PS! I nedoverbakker må du selv bremse ned.