Leasing og billån

Privatleasing og leasing av bil er de siste årene blitt stadig mer populært, men hva innebærer det?

Leasing er en finansieringsform av bil og utstyr for både næringsliv og privatkunder. Du benytter bilen og utstyr i en avtalt leieperiode mot å betale et månedsbeløp, som regel med tillegg av en startleie.

Hva er privatleasing?

Privatleasing er en langtidsleie innenfor en avtalt leieperiode, vanligvis 3- eller 4 år /antall km. Når du leaser en bil er du ikke eier av bilen, men du leier den av leasingselskapet. Selv om du ikke står som eier av bilen, har du full bruksrett og dekker for vanlig vedlikehold av bilen i leieperioden. 

Hvordan foregår leasingen?

Når du inngår en leasingavtale er det vanlig å betale en startleie. Startleien kan sammenlignes med egenkapital på lån, så jo høyere startleie du legger inn, jo lavere blir månedsbeløpet.

Når du har inngått en leasingavtale er du pliktig til å følge bilens serviceprogram. Dessuten må bilen kaskoforsikres. Du kan bruke din egen oppsparte bonus, og kan velge mellom en av forhandlerens godkjente samarbeidspartnere på forsikring, blant annet Mitsubishi Forsikring.

Din forhandler vil gjerne deg et godt tilbud, og kan hjelpe med praktiske detaljer rundt tegning av forsikring.

Etter endt leieperiode leverer du bilen tilbake til forhandler, og bilen takseres av bilforhandleren. Hvis det viser seg at bilen har skader eller unormal slitasje så må du betale for dette. Det samme gjelder hvis du har kjørt lenger enn det som er avtalt i leieperioden. Vi benytter en bransjestandard for vurdering av unormal slitasje. Sett deg godt inn i denne før du inngår leasingavtalen.

Passer leasing for meg?

Leasing passer godt for deg som trives med å bytte bil ofte, eller som er usikker på hva slags bil du vil ha behov for fremover. Dessuten slipper du å selge bruktbilen selv. Privatleasing passer for deg som ønsker et enkelt og forutsigbart bilhold.

Hva betyr renten for kostnadene?

Om du har en «flytende rente» kan dette påvirke månedsbeløpet avhengig av renteutviklingen. Dersom renten øker blir månedsbeløpet litt høyere, eller lavere om renten synker.

Har du «fastrente»-avtale vil månedsleien være konstant, uavhengig av renteutviklingen. 

Fordeler med leasing:

  • Du har alltid en ny og sikker bil
  • Du trenger mindre egenkapital enn ved lånefinansiering
  • Du slipper å oppta billån
  • Du slipper usikkerheten rundt bilens verditap
  • Bilen er under hele leieperioden innenfor nybilgarantien
  • Du har MAP - vår gratis veiassistanse tjeneste

Finansiering

Våre forhandlere kan tilby deg billån til nye og brukte biler. Du velger selv en nedbetalingsperiode fra 1 til 10 år. Vi tar pant i bilen som sikkerhet, og du kan få finansiert opptil 100% av bilprisen. Finansieringsgrad vil avhenge av ulike faktorer som din betjeningsevne og bilens alder. 

Vil du vite mer om leasing eller billån?

Kjøpe eller lease?

Det er ingen fasitsvar på hva som er det beste alternativet for deg.

Vi har fra tid til annen svært gunstige leasingkampanjer på utvalgte bilmodeller, og vi har også fordelaktige kjøpskampanjer. Uansett hva som er riktig for deg er Mitsubishi et lurt valg. Stikk innom din lokale forhandler og be om et tilbud.

Kjøp: Hvis du skal kjøpe bil er det lurt å huske at det største verditapet skjer de første årene. Gjennomsnittlig verditap er da 11-15%. For at kjøp skal lønne seg (i samme periode som en leasingavtale, 3 år) bør du få 64% eller mer av nybilprisen når du selger. (Forbrukerøkonom Magne Gundersen, VG+) Hvis du planlegger å ha bilen i mange år fremover vil vanligvis kjøp være det greieste.

Leasing: «I utgangspunktet koster det mest med leasing fordi du betaler litt ekstra for forutsigbare bilkostnader og for å slippe å stå for salget etter avsluttet leasingperiode.» (Forbrukerøkonom Magne Gundersen) Men dersom det er et «leasingtilbud» på bilen når du vurderer å lease kan det være tusener av kroner å spare på å velge leasing fremfor å kjøpe. (VG+)