Cookies brukes til måling, annonsering og optimalisering. Ved å fortsette å bruke vår hjemmeside aksepterer du samtidig vår bruk av cookies.

 •  

  Super All Wheel Control (S-AWC)

   
   

  Firehjulstrekk (4x4, 4WD eller AWD) er en betegnelse brukt om biler og andre kjøretøy på fire hjul, som får motorkraft til å trekke med alle fire hjul samtidig. Mange forbinder firehjulsdrift med terrengkjøring, men firehjulsdrift gir bedre grep og fremkommelighet på veier med begrenset føre som snø, is, grus o.l. – noe som vi har mye av her i Norge.

  S-AWC er et integrert styringssystem for kjøretøydynamikk som realiserer firehjulsdrift på et svært høyt nivå. Den avanserte integrerte kontrollen håndterer de fire hjulenes drivkrefter og bremsekrefter for å hjelpe til med å kontrollere bilens drift under en rekke kjøreforhold, noe som gjør det mulig for alle å kjøre komfortabelt med ro i sinnet.

  Med andre ord, et kontrollsystem som gir et optimalt veigrep, solid stabilitet og imponerende kjøreegenskaper selv på krevende underlag. Dette kombinert med aktiv stabilitetskontroll og anti-spinnkontroll med elektronisk styrt 4WD sørger for stor kjøreglede.

   
   

  sawc ec
  S-AWC slik det ser ut i multiinformasjonsdisplayet.  

  Det anerkjente S-AWC intelligente firehjulstrekksystemet - benyttet og udødeliggjort i flere av våre legendariske rallybiler.

   
   

  Hvordan S-AWC fungerer

   
    Sawc tech
   
   

  En elektronisk kontrollert clutch (samme som for ASX og Outlander) foran bakakselen kobler raskt og umerkelig inn bakhjulene når det er behov for mer veigrep og 4WD.

  En rekke sensorer overvåker rattvinkel, hastighet, dreiemoment i motoren, differensialutveksling, krefter som påvirker krengningsgrad (YAW control), akselerasjon og bruk av bremser for å tilpasse drivkrefter eller innbremsing av hjul slik at under- eller overstyring kan minimeres.

  S-AWC i Eclipse Cross har et automatisk program, og programmer for kjøring på snø og grus (AUTO, SNOW og GRAVEL).

   
 •  

  Opphav og arv

  Super All Wheel Control har sitt opphav fra Lancer Evolution, og er det ypperste av kjøredynamikk Mitsubishi tilbyr.

   
   

  Over 70 år med firehjulstrekk

  PX-33
  Vår første firehjulsdrevne prototype, PX-33 ble bygget i 1937 og siden da har vi fortsatt å utvikle 4x4 modeller med avansert teknologi som for eksempel det velutprøvde Super Select 4WD systemet i Pajero og S-AWC systemet til Lancer Evolution. 

   
   

  Paris Dakar

  arv 4wd 1
  Pajero har vunnet Dakar Rally 12 ganger. Dakar Rally er kjent som et av verdens desidert tøffeste ørkenrally. Mange av erfaringene høstet fra Dakar Rally er bygget inn i Pajero for å imøtekomme og overgå forventninger til driftssikkerhet og fremkommelighet

  Rally

  Gang på gang i over 25 år har Mitsubishi utfordret verdens tøffeste rally; ParisDakar og World Rally Championship (WRC), og gang på gang har Mitsubishi kjørt inn til seier. 

   


 •  Modeller med S-AWC

   

  Outlander PHEV

  Sawc Outlander phev1


  Outlander

  sawc outlander 

   


  Eclipse Cross

  sawc eclispe cross 

   

  Lancer Evolution

  sawc lancer evo

   

  ASX

  sawc asx

  Eclipse cross og lancer


Kontakt en forhandler for service