Cookies brukes til måling, annonsering og optimalisering. Ved å fortsette å bruke vår hjemmeside aksepterer du samtidig vår bruk av cookies.

 • Vedlikehold og service

  467
  tips-for-daily-use
  Råd

  for daglig bruk

  Det er mange ting du kan gjøre selv for å sikre bilens vedlikeholdsbehov i hverdagen som for eksempel å sjekke dekktrykk og væskenivå. På denne siden kan du finne informasjon om hvordan du selv kan vedlikeholde bilen. Husk at din autoriserte Mitsubishi-forhandler til en hver tid kan gi deg den veiledningen du kan ha behov for. 

  Vi ønsker at din Mitsubishi skal fremstå som velholdt i mange år fremover. Under finner du også noen nyttige tips for å bevare bilens lakk skinnende og smussfri.

  Dekktrykk

  Spar penger og kjørt trygt

  Lufttrykk i dekkene burde sjekkes minst annenhver måned. Riktig dekktrykk er avgjørende for din sikkerhet, for miljøet og for god drivstofføkonomi.

  Dekk er en av de viktigste delene på bilen. De overfører all kraft (oppbremsing, akselerasjon og styring) fra bilen til veien, og spiller dermed en viktig rolle for bilens kjøreegenskaper og sikkerhet. Med for lite luft i dekkene blir bilens kjøreegenskaper redusert og dette har også negativ effekt på drivstofforbruket. Dekk for feil lufttrykknivå er mer utsatt for skader, og vil slites raskere. Dekk med for lite luft vil slites langs sidene og dekk med for mye luft vil slitasjen synes i midten av dekket. Riktig lufttrykk gir lengre levetid på dekket. 

  Her finner du alt du trenger å vite for å fylle luft i dekkene. Dette kan gjøres på nesten alle bensinstasjoner, eller hos din lokale Mitsubishi-forhandler.

  Bensinstasjoner med lufttrykkspumpe

  De fleste bensinstasjoner har luftrykkpumper som er enkle å bruke:

  Parker bilen

  Parker bilen på et flatt underlag  og slik at du kan nå alle fire dekkene med luftpumpen. 

  Spesifikasjoner for dekktrykk

  Verdiene for anbefalt dekktrykk finnes i instruksjonsboken (kap. 8), eller i bunn av  B-stolpen (dørstolpen bak førersetet).

  Skru av ventilhetten

  Skru av plastlokket på luftventilen. Fyll luft i dekkene. Når du vet anbefalt lufttrykk, setter du PSI/BAR-trykket på maskinen. Fest slangen til ventilen og fyll til ønsket trykk. 

  Sjekk dekktrykket enten med din egen trykkmåler eller med luftpumpen på bensinstasjonen. Press munnstykket mot ventilen. Hører du en hisselyd slipper du luften ut og trykker ikke hardt nok ned. Fortsett til alle dekkene har korrekt trykk. Ikke glem å sjekke trykket i reservehjulet samtidig, og sjekk trykket en gang i uka. 

  Rengjøring

  Hvordan holde bilen din ren

  Mitsubishi 4WD modeller er kjent for å komme seg gjennom ulendt terreng og det medfører oppsamling av støv, sand og leire som kan skade lakken og bør derfor fjernes så raskt som mulig. Her finner du ut hvordan!

  Skyll bilen grundig med vann

  Har du kjørt gjennom røft terreng og har mye gjørme under bilen er det lurt å spyle bilen grundig slik at gjørmen bløtes og blir lettere å fjerne. Ikke glem å spyle under bilen.

  Forhåndsvask med alkoholholdige vaskemidler

  I noen tilfeller vil det ikke være tilstrekkelig med en vanlig bilvask for å fjerne insekter, fugleskitt, harpiks og lignende.  Disse flekkene kan fjernes med en myk klut og alkohol. Dynk kluten i alkoholen og hold kluten over flekken i 10 - 30 sekunder.

  Fjern insekter

  Døde insekter som sitter fast på bilen fjernes enklest med en myk klut.

  Fjern tjære, kvae og fugleskitt

  For vanskelige flekker, bruk en myk klut dynket med alkohol. Ikke gni kluten i en sirkel - da trekker flekken lenger inn i overflaten. Gni mot midten. Spyl hele bilen grundig for å fjerne rester av rengjøringsmidler og/eller alkohol (det meste vil fordampe). 

  Voks bilen

  Ikke glem å legge et nytt lag med voks etter at bilen er rengjort. Alkoholen som ble brukt til å fjerne vanskelige flekker har også fjernet beskyttende fra overflaten. Følg instruksjonen på poleringsmiddelet for riktig bruk. 

  Sjekk bilens væskenivå jevnlig

  Som oss mennesker trenger bilen riktig mengde væske for å fungere som den skal. Væsker som motorolje, gearolje, bremse- og kjølevæske bør sjekkes regelmessig og etterfylles ved behov for at bilen skal holdes i topp stand. 

  Motorolje

  Motoroljen beskytter motorens bevegelige deler mot overoppheting og slitasje ved å redusere den indre friksjonen. Oljen er svært tynn og legger seg mellom alle bevegelige deler. Motoroljen renser også motoren samtidig som den beskytter mot korrosjon. Fargen på fersk motorolje kan variere fra klar til gyldenbrun, avhengig av type olje og tilsetningsstoffer.

  Olje for automatgir

  Automatgirolje har tre hovedfunksjoner; Den sikrer en jevn overføring ved å opprette hydraulisk presskobling mellom motor og gir. Den gjør skiftene lettere ved flytende ventiler og den smører de bevegelige delene i girkassen. Giroljen har som regel en rødlig farge. 

  Kjølevæske

  Kjølevæsken brukes til å holde motoren på en akseptabel arbeidstemperatur. Kjølevæskens formål er å transportere varme fra motor til radiator, der det tilføres luft eller en vifte kjøler den ned. Vanligvis er fargen på kjølevæsken lys grønn eller orange.

  Olje for servostyring

  Servostyring gjør at kjøretøyet er lettere å manøvrere ved hjelp av en hydraulisk pumpe og kan minne om (og er som regel utskiftbar med) olje for en automatgirkasse. Sjekk bilens brukermanual for mer informasjon. 

  Bremsevæske

  Bremsevæske brukes til å overføre oppbremsingskraft fra bremsepedal til bremsesystemet. Oppbremsing produserer mye varme, så bremsevæsken må ha et høyt kokepunkt for å være effektiv og må ikke fryse.

  Vindusspylervæske

  Vindusspylervæske er en væske som brukes til rengjøring av frontruten mens du kjører. Det er viktig å alltid ha nok vindusspylevæske i bilen, spesielt under vanskelige værforhold. Sjekk dette før du skal ut å kjøre.

  Etterfylling av olje

  Sjekk oljenivå jevnlig

  Olje er like viktig for motoren som blod er for mennesker. Sjekk oljen regelmessig, det er viktig for alle bevegelige deler av motoren. Ditt autoriserte Mitsubishi-verksted kan hjelpe deg med oljesjekk og anbefale riktig olje for din bil.

  Når du skal sjekke oljen selv - parker på et flatt underlag. 

  Åpne panseret ved å dra i spaken på venstre siden av førersiden. Vent et par minutter for å la oljen kjøles ned. Det er ikke nødvendig å vente til motoren er kald. 

  Finn peilepinnen og dra den forsiktig opp. Tørk av med en klut og sett den tilbake igjen og press den så langt ned som mulig. 

  Ta pinnen opp igjen og les av nivået. Oljenivået bør alltid være innenfor området som er anbefalt. Hvis oljemengden er lavere enn den spesifiserte mengden, skru av lokket på toppen av motoren og tilsett manglende mengde. Vent noen minutter før du starter motoren.

  Ikke fyll for mye olje, det kan skade motoren. Pass på at du bruker anbefalt olje, og ikke bland forskjellig typer olje. Er du i tvil, sjekk brukermanualen eller ta kontakt med din lokale Mitsubishi-forhandler.

  Små lakkskader

  Hvordan reparere små riper

  En ripe på bilen din er ikke bare sjenerende, men kan også være direkte skadelig. Når det beskyttende lakklaget blir ødelagt, kan rust sette seg hvis ikke ripen behandles på riktig måte. Heldigvis kan en ripe enkelt repareres av deg eller av din Mitsubishi-forhandler.

  Lakken beskytter bilen mot rust - derfor er det viktig at riper ikke forblir ubehandlet.

  Du kan enkelt reparere små riper i lakkoverflaten selv. Lakkstifter er tilgjengelig i de fleste farger hos din forhandler, der vil du også få hjelpe til å finne den rette fargen til din bil.

 • Vedlikehold og service - Mitsubushi

  Serviceinformasjon

  Trenger du mer informasjon vedrørende service? Din forhandler kan fortelle deg mer.

Kontakt en forhandler for service