Da den erfarne brannmannen skulle velge familiebil, ble dette avgjørende

– Jeg som har sett alt av trafikkulykker, synes det er viktig å ha en bil som er fullt oppdatert på sikkerhet.

Gjennom over 20 år som brannmann har Ronny Sigde fra Ski vært vitne til alt fra trafikkuhell med mindre skader til større ulykker på norske veier. Med både glatte veier, krappe svinger og dårlig sikt kan vinterforholdene her til lands være ekstra krevende.

Sigde, som har stått i bresjen for et større lokalt trafikkulykkeprosjekt, forteller at to av de vanligste årsakene til alvorlige ulykker er hastighet og dårlig bruk av sikkerhetsutstyr.

– Den menneskelige feilen kommer du ikke unna. Den vil alltid ligge til grunn, forteller Sigde.

– Man skal derfor tenke seg godt om når man kjører på veien. Selv om du ikke forårsaker en ulykke kan det være andre noen andre som kjører på deg, forteller den erfarne brannmannen.

– Helt himmelsk over Hardangervidda

Da 58-åringen og kona Anita skulle skaffe seg ny bil så de derfor etter en stor og sikker firehjulstrekker som taklet norske vinterforhold. Med familie på Voss var det viktig at bilen kunne takle de harde værforholdene på Hardangervidda. Den måtte også kunne trekke båthenger og ha god plass til hunden Bono.

Etter tidligere erfaringer med Mitsubishi Outlander PHEV, falt valget på den nyeste modellen av den populære ladbare hybriden.

– Det var helt himmelsk å kjøre den over Hardangervidda. Jeg har kjørt over der med mange type biler, men med denne bilen var det ikke noe problem. Den var veldig grei på is, sier Anita Nummedal.

I tillegg ønsket paret å kunne kjøre elektrisk i hverdagen, men samtidig ha muligheten til å kunne kjøre lenger med drivstoff.

– Du vil ikke kjøre over fjellet med bare batteri. Det er greit å ha mulighet til å kjøre på drivstoff så du slipper å stå i en kolonne og være redd for at batteriet går tomt, sier Sigde.

Som ladbar hybrid har den nye modellen er rekkevidden som ren elbil på opptil 54 kilometer, slik at du kan kjøre på ren elektrisitet i hverdagen. Med en kraftig bensinmotor på 2,4 liter i tillegg slipper du «rekkeviddeangsten» på langturer. Batteriet kan både lades hjemme og ved hjelp av bilens bensinmotor når du kjører.

– En svært driftssikker bil

– Det er rett og slett en avgiftsvinner som har tatt Norge med storm. Outlander PHEV er skreddersydd for norske forhold til en familievennlig pris, sier Vegard Werner, produktsjef i Mitsubishi Motors Norge.

For femte året på rad er Mitsubishi Outlander PHEV Norges mest solgte ladbare hybrid. SUVen er ikke bare økonomisk, men også en trygg og god familiebil, forteller Werner.

– Outlander PHEV er en svært driftssikker bil og den leveres med 7 års garanti dersom den er importert av norsk autorisert importør og solgt via en autorisert Mitsubishi-forhandler, sier Vegard Werner, produktsjef i Mitsubishi Motors Norge.

Med S-AWC (Super All Wheel Control), et firehjulstrekksystem som kan låses, byr modellen på ekstra fremkommelighet. I tillegg har SUVen et eget kjøreprogram for kjøring på snø, «Snow», som optimaliserer veigrepet og et sportslig program, «Sport», som gir en mer direkte kjørefølelse.

Uavhengig av utstyrsvariant er bilen utstyrt med maksimalt antall kollisjonsputer. Den har også antispinnkontroll, stabilitetskontroll og støtabsorberende soner for å beskytte personene inne i bilen maksimalt dersom det skjer et uhell.

Som brannmann var det viktig for Sigde at bilen hadde det siste innen sikkerhetsutstyr.

– Jeg som har sett alt av trafikkulykker, synes det er viktig å ha en bil som er fullt oppdatert på sikkerhet. Det er tross alt livet ditt, og sikkerhetsutstyret kan være avgjørende og redusere konsekvensene av ulykken, forteller han og fortsetter:

– Jeg har prøvd å teste den litt og sikkerhetsfunksjonene slår inn med en gang du sklir eller sladder litt.

Bremser for å hindre påkjørsler

Outlander PHEV kommer med topp moderne sikkerhetssystemer som blant annet 360 graders kamera, blindsonevarsel, fjernlysassistent og adaptiv cruise control.

SUVen har også en egen kjørefeltvarsler som gir beskjed dersom bilen er på vei ut av veibanen, og et system overvåker biler og personer foran bilen. Bilen kan dermed bremse ned automatisk for å hindre en påkjørsel dersom du ikke gjør det.

Et annet system som øker sikkerheten er krysstrafikk-varsling når du skal rygge. Dette systemet overvåker sidene bakover for å varsle om biler som kommer brått på.

Outlander PHEV har også fått en oppdatert lyspakke med LED-lys på både nær- og fjernlys, for enda bedre sikt.

– Du får en stor, stødig og kraftig bil til en hyggelig pris sammenliknet med andre SUVer. I tillegg synes jeg du får med mye sikkerhetsutstyr. Mitsubishi har et godt rykte på seg for å ha bra kvalitet og biler som går lenge, avslutter Sigde.