S-AWC

Super All Wheel Control -  Intelligent firehjulstrekksystem

Firehjulstrekk (4x4, 4WD eller AWD) er en betegnelse brukt om biler og andre kjøretøy på fire hjul, som får motorkraft til å trekke med alle fire hjul samtidig. Mange forbinder firehjulsdrift med terrengkjøring, men firehjulsdrift gir bedre grep og fremkommelighet på veier med begrenset føre som snø, is, grus o.l. – noe som vi har mye av her i Norge.

Super All Wheel Control

S-AWC er et integrert styringssystem for kjøretøydynamikk som realiserer firehjulsdrift på et svært høyt nivå. Den avanserte integrerte kontrollen håndterer de fire hjulenes drivkrefter og bremsekrefter for å hjelpe til med å kontrollere bilens drift under en rekke kjøreforhold, noe som gjør det mulig for alle å kjøre komfortabelt med ro i sinnet.

Med andre ord, et kontrollsystem som gir et optimalt veigrep, solid stabilitet og imponerende kjøreegenskaper selv på krevende underlag. Dette kombinert med aktiv stabilitetskontroll og anti-spinnkontroll med elektronisk styrt 4WD sørger for stor kjøreglede.

Det anerkjente S-AWC intelligente firehjulstrekksystemet - benyttet og udødeliggjort i flere av våre legendariske rallybiler.

Hvordan S-AWC fungerer

En elektronisk kontrollert clutch (samme som for ASX og Outlander) foran bakakselen kobler raskt og umerkelig inn bakhjulene når det er behov for mer veigrep og 4WD.

En rekke sensorer overvåker rattvinkel, hastighet, dreiemoment i motoren, differensialutveksling, krefter som påvirker krengningsgrad (YAW control), akselerasjon og bruk av bremser for å tilpasse drivkrefter eller innbremsing av hjul slik at under- eller overstyring kan minimeres.

S-AWC i Eclipse Cross har et automatisk program, og programmer for kjøring på snø og grus (AUTO, SNOW og GRAVEL).

Opphav og arv

Super All Wheel Control har sitt opphav fra Lancer Evolution, og er det ypperste av kjøredynamikk Mitsubishi tilbyr.

Over 70 år med firehjulstrekk

Vår første firehjulsdrevne prototype, PX-33 ble bygget i 1937 og siden da har vi fortsatt å utvikle 4x4 modeller med avansert teknologi som for eksempel det velutprøvde Super Select 4WD systemet i Pajero og S-AWC systemet til Lancer Evolution. 

Paris Dakar

Pajero har vunnet Dakar Rally 12 ganger. Dakar Rally er kjent som et av verdens desidert tøffeste ørkenrally. Mange av erfaringene høstet fra Dakar Rally er bygget inn i Pajero for å imøtekomme og overgå forventninger til driftssikkerhet og fremkommelighet

Rally

Gang på gang i over 25 år har Mitsubishi utfordret verdens tøffeste rally; ParisDakar og World Rally Championship (WRC), og gang på gang har Mitsubishi kjørt inn til seier. 

Modeller med S-AWC

Modeller med S-AWC som ikke lengre lagerføres

Eclipse Cross

Outlander

4WD Diesel

Lancer Evolution

ASX

4WD Diesel

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell. 

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Den anerkjente frikjøreren Anders Backe (33) er fornøyd med sin Mitsubishi Outlander PHEV, og forteller om sine erfaringer bilen.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Mitsubishi Outlander PHEV vant "SUV-kampen"

Bilnorge.no har testet tre populære SUVer på markedet i den store "SUV-kampen".

Årets grønne familiebil 2020

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne familiebil 2020.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Den perfekte familiebilen

- Mitsubishi Outlander PHEV er den perfekte familiebilen, sier Anders Lindell. Se hvorfor den aktive familien på fem falt for Norges mest solgte ladbare hybrid.

Sjekk hvor mye du kan spare

SPAREKALKULATOR

Vurderer du å bytte ut den gamle diesel- eller bensinbilen? Da er den ladbare hybriden Outlander PHEV et svært godt valg. Se hvor mye du kan spare, og les om fordelene med vår ladbare hybrid SUV.

Hvordan lade sikkert?

LADING

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Familietest

"Kan vi ta den nye bilen, Pappa?"

Åtte gode grunner til å velge Outlander PHEV

Det er ikke lett å velge bil i disse dager, så her får du åtte gode grunner til å velge Mitsubishi Outlander PHEV.

Outlander PHEV imponerer rallyeksperten

- Jeg har alltid sett på Mitsubishi som solide biler. I mine yngre dager konkurrerte jeg faktisk som kartleser i rally i både en Mitsubishi Lancer og Galant, så nå er jeg spent på hva PHEVen er god for, forteller Anders Hagen.

Se resultatet av testen

Torbjørn gikk i bruktbilfella - kjøpte totalvrak

Tobarnsfar Torbjørn Hochheim trodde han hadde kjøpt drømmebilen. Senere viste det seg at bilen hans hadde vært totalvraket, og at garantien ikke gjaldt.

Les farene ved bruktimport

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.