Ikke la bilen din bli avskiltet, ta EU-kontroll nå

Etter at Statens vegvesen gav utsettelse av fristen for EU-kontroll (periodisk kjøretøykontroll), viser nye tall at tusenvis allerede har utsatt å ta EU-kontroll på sine biler. Verkstedene har ikke kapasitet til å ta titusenvis av ekstra kontroller om en måned, melder Norges Bilbransjeforbund (NBF).

Dersom for mange velger å utsette vedlikehold og reparasjoner vil køene på verkstedtjenester bli veldig lange.

Ifølge NBF er det per 16.04.2020 gjennomført 18.000 færre EU-kontroller sammenlignet med samme periode som i 2019.

Kan bli avskiltet på stedet

Hvis denne trenden fortsetter kan det bli 80.000 biler ekstra som skal ha EU-kontroll i neste periode, melder NBF. Dette kan resultere i at mange ikke rekker å få gjennomført kontrollen før neste frist.

- Bilbransjen frykter at for mange utsetter å ta EU-kontroll. Verkstedene har ikke kapasitet til å ta titusenvis av ekstra kontroller om en måned, sier Tor Simonsen, bransjefagligleder i Norges Bilbransjeforbund.

Verkstedene er åpne, og har gjort flere tiltak i henhold til anbefalingene til helsemyndighetene. Det er svært lav smitterisiko, og ingen grunn til å utsette EU-kontroll med mindre du selv er syk, i karantene eller isolasjon. Mange verksteder strekker seg langt for å bistå kundene der det trengs, som å hente bilen din og gjøre en kontaktløs overlevering.

Alle bileiere er ansvarlige for bilens sikkerhet. Dersom du ikke får bilen din EU-godkjent innen fristen, vil det foreligge en begjæring i Motorvognregisteret. Ved kontroll vil kontrollmyndighetene avskilte bilen din på stedet.

Lange køer på verksted

- Det sier seg selv at dersom altfor mange velger å utsette nødvendig vedlikehold og reparasjoner så vil køene foran verkstedportene bli svært lange, sier Simonsen og fortsetter:

- Dette vil igjen gjøre at folk kan risikere å ikke ha tilgang til trygge og kjørbare biler i en lengre periode. Men det er helt unødvendig.

Kilde: Broom.no