Cookies brukes til måling, annonsering og optimalisering. Ved å fortsette å bruke vår hjemmeside aksepterer du samtidig vår bruk av cookies.

  • Personvernerklæring MMC Norge AS

    Oppdatert dato:  22.11.2017

    1)    Innledning

    Denne personvernerklæringen gjelder for MMC Norge AS med tilhørende virksomheter og forklarer vi hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

    MMC Norge AS, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven §19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

    MMC Norges AS grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse.

    Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.

    2)    Om personopplysninger og regelverket

    Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være for eksempel navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse eller kjøps- og servicehistorikk.

    All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er administrerende direktør som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

    3)    Hva slags opplysninger samler vi inn?

    For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

    a)      Opplysninger du selv oppgir til oss

    Når du registrerer deg på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere, slik som henvendelser til butikk eller verksted. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester, kjøpshistorikk eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

    b)     Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre

    Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

    i)        Din enhet og internett-tilkobling: 

    Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleserversjon. Vi kan også samle også informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

    ii)      Bruk av tjenestene eller kjøp:

    Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene eller kjøp du gjør, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene, hvilke funksjoner du har brukt på sidene, samt hva du eventuelt har handlet.

    iii)     Informasjon om posisjon: 

    Vi kan også registrere din geografiske posisjon når du bruker våre tjenester, eller handler i våre butikker gjennom data fra kjøp du gjør.

    c)      Opplysninger vi får fra andre kilder

    Vi mottar regelmessig informasjon om fra motorvognregisteret eller andre offentlige kilder, og vi samarbeider også med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, underleverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotortjenester og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse.

    d)     Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

    Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

    Nødvendig (11)

    Nødvendige informasjonskapsler bidrar til å gjøre nettsiden brukbart ved grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettstedet. Nettstedet kan ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.

    Navn Leverandør Hensikt Utløpsdato Type
    __cfduid embed.ly Brukes av innholdsditribusjonsnettverket Cloudflare for å identifisere trafikk 1 år HTTP Cookie
    _mynewsdesk_session mynewsdesk.com Applikasjonens økt-bevis Økt HTTP Cookie
    ASP.NET_SessionId mitsubishi-motors.no Identifisere brukerens økt på serveren. Økt HTTP Cookie
    ConfiguredModelCookie mitsubishi-motors.no For å holde styr på modellen som er konfigurert fra modellsiden Økt HTTP Cookie
    CookieConsent mitsubishi-motors.no Lagrer informasjonskapselens tillatelser  for domenet 1 år HTTP Cookie
    ecm [x2] inmotionnoauthoring.mitsubishi-motors-euro.com
    mitsubishi-motors.no
    Holder orden på presentasjonen Økt HTTP Cookie
    EktGUID [x2] inmotionnoauthoring.mitsubishi-motors-euro.com
    mitsubishi-motors.no
    Samler data om anonyme besøkende for ytelsesmåling og forbedring. 1 år HTTP Cookie
    JSESSIONID nr-data.net Bevarer brukerens tilstand på tvers av sideforespørsler. Økt HTTP Cookie
    SESS# mnd-track-backend.herokuapp.com Lagrer brukerens øktdata, inkludert deres påloggingsinformasjon. 10 år HTTP Cookie


    Egenskaper (2)

    Preferanse-informasjonskapsler gjør at nettstedet husker informasjon og endrer måten nettsiden oppfører seg eller ser ut, ting som ditt foretrukne språk eller den regionen du befinner deg i.

    Navn Leverandør Hensikt Utløpsdato Type
    origin_site mynewsdesk.com Angir landskoden som beregnes basert på brukerens IP-adresse. Brukes til å bestemme hvilket språk som skal brukes til anonyme brukere. Økt HTTP Cookie
    picked_site mynewsdesk.com Lagrer brukerens foretrukne språk på nettsiden. Økt HTTP Cookie


    Statistikk (25)

    Statistikk-cookies hjelper oss å forstå hvordan besøkende kommuniserer med nettsteden ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

    Navn Leverandør Hensikt Utløpsdato Type
    @@History/@@scroll|# [x3] mitsubishi.mynewsdesk.com
    mitsubishi-motors.no
    youtube.com
    Ikke oppgitt Persistent HTML Local Storage
    __utma mynewsdesk.com Samler data om antall ganger en bruker har besøkt nettsiden, samt dato for første og siste besøk. Brukes av Google Analytics. 2 år HTTP Cookie
    __utmb mynewsdesk.com Registerer eksakt tid får når brukeren aksesserte nettsiden. Brukes av Google Analytics for å kalkulere varigheten av besøket. Økt HTTP Cookie
    __utmc mynewsdesk.com Registerer eksakt tid får når brukeren aksesserte nettsiden. Brukes av Google Analytics for å kalkulere varigheten av besøket.
    Økt
    HTTP Cookie
    __utmt mynewsdesk.com Brukes for å regulere hastigheten på forespørsler mot tjeneren. Økt
    HTTP Cookie
    __utmz mynewsdesk.com Samer data om hvor brukeren kom fra, hvilken søkemotor som ble benyttet, hvilken lenke som ble klikket på og hvilken søketerm som ble benyttet. Brukes av Google Analytics. 6 måneder HTTP Cookie
    _cb_ls mitsubishi.mynewsdesk.com Samler data om brukerens besøk, som hvilke sider har blitt lest. 1 år HTTP Cookie
    _dc_gtm_UA-# mitsubishi.mynewsdesk.com Google Tag Manager brukes til å laste inn andre skript og kode. Slutten på navnet er et unikt nummer som også er en identifikator for en tilknyttet Google Analytics-konto. Økt
    HTTP Cookie
    _ga [x3] mitsubishi.mynewsdesk.com
    mitsubishi-motors.no
    mynewsdesk.com
    Google Universal Analytics brukes til å skille unike brukere ved å tildele et tilfeldig generert nummer som en klientidentifikator. Den er inkludert i hver sideforespørsel på et nettsted og brukes til å beregne besøks-, sesjons- og kampanjedata for nettstedenes analytiske rapporter. 2 år HTTP Cookie
    _gat [x2] mitsubishi-motors.no
    mynewsdesk.com
    Brukes for å regulere hastigheten på forespørsler mot tjeneren av Google Analytics.Økt
    HTTP Cookie
    _gid [x3] mitsubishi.mynewsdesk.com
    mitsubishi-motors.no
    mynewsdesk.com
    Google Universal Analytics lagrer og oppdatere en unik verdi for hver side som er besøkt. Session HTTP Cookie
    _pinterest_cm pinterest.com Brukes av Pinterest for å måle bruk av tjenesten. 1 år HTTP Cookie
    comebacks mitsubishi.mynewsdesk.com Lagrer informasjon om tidspunktet for siste besøk og antall ganger brukeren kom tilbake 1 år HTTP Cookie
    EkAnalytics [x2] inmotionnoauthoring.mitsubishi-motors-euro.com
    mitsubishi-motors.no
    Anonym brukeridentifikator for en analysefunksjon. 1 år HTTP Cookie
    FIRST_VISIT mitsubishi-motors.no Statistikk på om brukeren har besøkt nettstedet før Session HTTP Cookie
    IsReferral mitsubishi-motors.no Analysefunksjon Session HTTP Cookie
    VISITED mitsubishi-motors.no Venter 100 år HTTP Cookie


    Markedsføring (11)

    Markedsførings-cookies brukes til å spore besøkende på nettsteden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifull for utgivere og tredjeparts annonsører.

    Navn Leverandør Hensikt Utløpsdato Type
    _chartbeat2 mitsubishi.mynewsdesk.com Brukes av analysefirmaet Chartbeat for å registrere om brukeren har besøkt nettstedet før. 1 år HTTP Cookie
    _hjIncludedInSample mitsubishi-motors.no Avgjør om brukerens navigasjon skal registreres som en bestemt type statistikk.  Session HTTP Cookie
    cid adform.net Optimaliserer annonser basert på brukerens oppførsel. 2 måneder HTTP Cookie
    fr facebook.com Brukes av Facebook for å levere annonseprodukter. 3 måneder HTTP Cookie
    GPS youtube.com Registrere en unik ID på mobile enheter for å muliggjøre sporing basert på geografisk GPS posisjon. Økt HTTP Cookie
    IDE doubleclick.net Brukes av Google DoubleClick for å registrere og rapportere på brukernes handlinger etter å ha sett eller klikket på annonser, for å måle effekt og levere målrettede annonser. 2 år HTTP Cookie
    NID google.com Registrerer en unik ID som identifiserer returnerende enheter. Benyttes til målrettede annonser. 6 måneder HTTP Cookie
    test_cookie doubleclick.net Brukes til å sjekke om nettleseren støtter informasjonskapsler. Økt HTTP Cookie
    uid adform.net Registrerer en unik ID som gjenkjenner nettleseren når nettsider i det samme annonsenettverket besøkes. Hensikten er å optimalisere annonser. 2 måneder HTTP Cookie
    VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com Estimerer brukerens båndbredde på sider med YouTube videoer. 179 dager HTTP Cookie
    YSC youtube.com Registrere en unik ID for statistikk over hvilke YouTube videoer som er sett.  Økt HTTP Cookie


    Uklassifisert (8)

    Uklassifiserte cookies er informasjonskapsler som vi er i ferd med å klassifisere, sammen med leverandørene av enkelte cookies.

    Navn Leverandør Hensikt Utløpsdato Type
    _cb mitsubishi.mynewsdesk.com Venter 1 år HTTP Cookie
    _cb_svref mitsubishi.mynewsdesk.com Venter Økt
    HTTP Cookie
    ComapredModelCookie mitsubishi-motors.no Venter Økt
    HTTP Cookie
    leftFilterDataCookie mitsubishi-motors.no Venter Økt
    HTTP Cookie
    leftFilterdCookie mitsubishi-motors.no Venter Økt
    HTTP Cookie
    MPVC_AS mitsubishi-motors.no Venter 1 dag HTTP Cookie
    MVC mitsubishi-motors.no Venter 1 dag HTTP Cookie
    MVC_Models mitsubishi-motors.no Venter 1 dag HTTP Cookie



    e)     Automatiske vurderinger

    Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

    4)    Hva brukes opplysningene til?

    Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

    a)      For å sende deg informasjon pålagt av myndigheter eller knyttet til sikkerhet

    Vi bruker personopplysninger for å sende deg lovpålagt informasjon knyttet til din(e) bil(er). Dette kan være innkalling til EU-kontroll eller serviceinnkallinger relatert til sikkerhet eller for å oppfylle garantiforpliktelser.

    b)     For å levere og forbedre tjenestene våre

    Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og, om relevant, for å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

    c)      For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring

    Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

    d)     For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering

    Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

    e)     For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender

    Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

    f)       For å forhindre misbruk av tjenestene våre

    Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

    5)    Deling av opplysninger

    Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med andre selskap, med unntak av til våre forhandlere og samarbeidspartnere som trenger opplysningene for å kunne levere tjenester til oss. Dersom vi utleverer personopplysninger, inngår vi avtaler med de aktuelle tredjepartene som begrenser deres anledning til å bruke opplysningene.

    Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov, eksempelvis til offentlige myndigheter dersom det er mistanke om lovbrudd.

    6)    Overføring av personopplysninger til utlandet

    a)      Innenfor EU/ EØS

    Personopplysningene dine kan overføres til utlandet. Overføring av personopplysninger innenfor EU/EØS-området kan fritt skje i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

    b)     Utenfor EU/ EØS

    Hvis vi overfører personopplysninger utenfor EU/EØS-området, vil vi forsikre oss om at overføringen skjer i samsvar med gjeldende lovgivning. Dette innebærer at vi vil innhente samtykke fra deg til å gjennomføre overføringen, eller anvende andre mekanismer for å foreta en lovlig overføring.

    7)    Administrering av personopplysninger

    Du kan selv påvirke hvilke personopplysninger vi skal ha om deg og hvordan vi skal bruke disse. Du kan gjøre dette ved å kontakte oss på firmapost@mitsubishi-motors.no.

    Hvis du oppdager feil i opplysningene vi har om deg, kan du selv endre dette i innstillingene eller ved å ta kontakt med oss slik at vi kan rette opp i dette.

    Du har rett til å be om innsyn i personopplysningene iht personopplysningsloven § 18 og GDPR art. 15.

    Du har også rett til å få behandlingen begrenset i visse tilfeller iht GDPR art 18.

    Ved spørsmål vedrørende dine personopplysninger kan du når som helst ta kontakt med oss på firmapost@mitsubishi-motors.no.

    8)    Sletting av persondata

    Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, uten sporbarhet, så lenge vi ikke er lovpålagt å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette og oppheve ditt kundeforhold via e-post til firmapost@mitsubishi-motors.no.

    9)    Sikring av persondata

    Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

    10)  Særlig om markedsføring i e-post og SMS

    Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, våre samarbeidspartnere og partnere via e-post, telefon, SMS, post/brev og sosiale medier.

    Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i epostene/SMS-ene.

    11)  Endringer av personvernerklæringen

    Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette.

    12)  Rett til å klage

    Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

    13)  Kontaktinformasjon

    Behandlingsansvarlig i MMC Norge AS er administrerende direktør Rune Gjerstad.

    Epost: rune.gjerstad@mitsubishi-motors.no

    Telefon: +47 23 37 61 00

    Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på firmapost@mitsubishi-motors.no.