For å gi deg den beste brukeropplevelsen benytter vår hjemmeside cookies. Ved å fortsette å bruke vår hjemmeside, aksepterer du samtidig at vi bruker cookies.

 • Hybridbiler: Hva er forskjellen på hybrid og plug-in hybrid?

  Outlander Plug-in Hybrid

  Hybrid

  Betegnelsen hybrid brukes om biler som får kraft til fremdrift fra to forskjellige kilder. Disse kildene er en eller flere elektriske motorer samt en bensin- eller dieseldrevet forbrenningsmotor. Tradisjonelle hybridbiler har relativ små batterier og kan kun kjøre kortere distanser på ren strøm, ofte bare et par kilometer i lav fart. De kan ikke lades fra en ekstern kilde. Batteriet må dermed lades ved hjelp av energi bilen selv produserer gjennom bruk av forbrenningsmotorene, f.eks. i form av varme eller regenerering ved nedbremsing.

  Plug-in hybrid

  Begrepene plug-in hybrid og ladbar hybrid blir ofte brukt om hverandre, men betyr akkurat det samme. I motsetning til rene hybridbiler kan plug-in hybrider lades direkte fra en ekstern strømkilde. På den måten kan plug-in hybrider fungere som rene elbiler på kortere distanser. Plug-in hybrider har som regel et større batteri enn rene hybrider, noe som gjør at de også kan kjøre lengre på ren strøm. Fra to til fem mil er gjerne oppgitt el-rekkevidde for de ulike modellene plug-in hybrider basert på EU sin testsyklus.

  Normallading av hybridbiler

  Hvordan lade en plug-in hybrid

  Det er viktig å skille plug-in hybrider fra vanlige hybrider da sistnevnte ikke har mulighet for å kunne lades fra en ekstern strømkilde. Men en plug-in hybrid kan du lade «full tank» via stikkontakten hjemme. Nettopp fordi plug-in hybrider har denne muligheten, har de også lengre rekkevidde som rene elbiler enn vanlige hybrid-biler. Du kan med andre ord kjøre lengre på ren strøm med en plug-in hybrid enn en tradisjonell hybrid.

  Mange plug-in hybrider, Outlander PHEV inkludert, kommer med mulighet for både vanlig lading og hurtiglading. En full opplading av batteriet på Outlander PHEV fra kontakten hjemme vil ta omtrent 5 timer. På en hurtigladestasjon vil batteriet kunne lades opp til ca. 80% på omtrent 30 minutter. Outlander PHEV leveres med en 10m/10A kabel for lading hjemme. Ladestatus kan man lese av på skjermen i bilen.

  Rekkevidde for en plug-in hybrid

  Rekkevidden for hvor langt du kan kjøre med en bil vil variere basert på en rekke faktorer. Både fart og kjørestil, geografi, størrelse på bilen, vekt på bagasje, antall passasjerer, årstid, vær og vind, for å nevne noe, spiller inn. Dette gjelder for alle typer drivstoff. Outlander PHEV er oppgitt med en rekkevidde som elbil på 52 km, og en samlet rekkevidde på 880 km. Tallene forutsetter fulladet batteri og full tank og er basert på EU sin testsyklus.

  Mitsubishi Outlander Bagasjerom

  Bagasjerom

  Plug-in hybrider har som regel lengre rekkevidde på ren elektrisitet enn hybrider uten mulighet for å lade eksternt. Dette på grunn av at plug-in hybrider ofte har et større batteri. Da batteriet på mange modeller er bygd inn som en del av bagasjerommet, betyr større batteri mindre bagasjeplass. Dette er derimot ikke tilfellet for Outlander PHEV, hvor man gjennom et innovativt design, har plassert batteriet i underkant av selve bilen.

  Les mer om Outlander PHEV | Finn nærmeste forhandler | Bestill prøvekjøring 

Kontakt en forhandler for service