Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

I 2019 ble det solgt 142.381 nye personbiler i Norge. Av disse var 19 295 ladbare hybridbiler, med bestselgeren Mitsubishi Outlander PHEV som Norges mest solgte ladbare hybrid for imponerende sjette året på rad. Nylig stakk Outlander PHEV også av med seieren i SUV-testen hos det ledende nettstedet BilNorge.no – «det beste kjøpet i klassen».

Ladbar bestselger

Stadig flere oppdager fordelene med ladbare hybrider. Rune Gjerstad er administrerende direktør hos MMC Norge. Han peker på flere klare grunner for hvorfor nettopp ladbar hybrid er et godt valg for mange.

– Med en ladbar hybrid slipper du rekkeviddeutfordringen fordi du kjører på strøm når det passer for deg. Det er gunstig for din økonomi, og det er miljøvennlig, sier Gjerstad.

Lad bilen raskt, trygt og enkelt

Begrepene plug-in hybrid og ladbar hybrid blir ofte brukt om hverandre, men de betyr akkurat det samme. Ladbare hybridbiler kan lades direkte fra en ekstern strømkilde og på den måten fungere som rene elbiler på distanser som dekker de flestes behov i hverdagen.

Dette i motsetning til ikke-ladbare hybrider, som da ikke har den åpenbare fordelen det er å kunne lades fra en ekstern strømkilde. En ikke-ladbar hybrid har et vesentlig mindre batteri sammenlignet med en ladbar hybrid, og da samtidig en vesentlig kortere el-rekkevidde. El-rekkevidden på en Outlander PHEV er 45 kilometer (målt etter målemetoden WLTP).

Enkelt og greit

– Du kan helt enkelt lade bilen fra en stikkontakt, men det er da lovbestemt at ladepunktet må være tilpasset det bruket. Stikkontakten skal være på egen kurs med minimum 10 ampere sikring og jordfeilbryter type B. Vi anbefaler uansett våre kunder å installere en fastmontert hjemmelader med dedikert 16A kurs for enkel og effektiv lading, sier Gjerstad.

Med en hurtiglader går det enda raskere.

– Med en hurtiglader kan Mitsubishi Outlander PHEV lades til 80% på 25 minutter. Med vanlig hjemmelader tar det cirka 5 timer å lade bilen opp til 100%, med mindre det er iskaldt ute. Da kan det ta litt lenger tid, tilføyer han.

Lær mer om sikker lading

Dra på langtur uten å tenke på lading

Med elbil er du gjerne avhengig av et fulladet batteri før du legger ut på langtur. Mange elbileiere legger også opp kjøreruten etter ladestasjoner langs veien. Dette trenger du ikke å tenke på med ladbar hybrid.

– Når man får lavt nivå på fremdriftsbatteriet skifter Outlander PHEV automatisk over til bruk av bensin, uten at det går utover kjøreopplevelsen. Det er faktisk vanskelig å merke når bilen skifter mellom ulike kjøremodus. Bilen vil også på egen hånd kunne generere strøm ved nedbremsing og ved å utnytte kapasitet fra bensinmotoren. Teknologien er sammensatt og kompleks, men for bilbrukeren er dette faktisk svært enkelt, sier Gjerstad.

Underveis i kjøringen kan du også selv velge om bilen skal prioritere å kjøre på strøm, ved såkalt «EV Mode». Dette kan for eksempel være gunstig av hensyn til omgivelsene, som ved kjøring i tettbygde strøk for begrensning av støy og CO2-utslipp.

Kjør utslippsfritt i hverdagen

Nylig ble Mitsubishi Outlander PHEV kåret til Årets grønne familiebil 2020 av Green Car Journal. Som første vinner av denne prisen ble Outlander PHEV spesielt anerkjent for «sin allsidighet og kombinasjonen av miljø- og familievennlighet».

– Med en elektrisk rekkevidde på opptil 45 kilometer vil de aller fleste kunne kjøre elektrisk, og dermed utslippsfritt i hverdagen, sier Gjerstad.

– Mitsubishi Outlander PHEV er rett og slett et meget godt valg om du vil ha det vil beste to verdener, sier han.

Så mye kan du spare

Å kjøre ladbar hybrid er ikke bare bra for miljøet, det gjør også godt for lommeboka. Ifølge Mitsubishi kan du spare opptil 10 000 kroner i året ved å gå fra en bensin- eller dieselbil til Mitsubishi Outlander ladbar hybrid.

– Hvor mye du sparer avhenger av flere faktorer, som hvilket kjøremønster du har, hvor mye last du har, topografi og temperatur. Noen vil kunne spare mange tusen kroner hvert år, andre mindre. Hvis du kun kjører på strøm i hverdagen og fossilt i helgene, så vil du med all sannsynlighet spare mye penger med dagens drivstoffpriser, forteller Gjerstad.

Prøv sparekalkulatoren og finn ut hvor mye du kan spare i drivstoffkostnader ved å kjøre ladbar hybrid.

Meget godt utstyrt Outlander PHEV Instyle

Leasing fra kun kr 2.990 per mnd.*

Ladbar hybrid med S-AWC 4WD, Gislaved vinterhjul på lettmetallfelg og metallic lakk inkludert.

*Leasingavtale 36 mnd/45.000 km. Startleie/etablering kr 84.363. Totalpris kr 192.003 (varierer med rentenivå).

Les mer om tilbudet her

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell. 

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Den anerkjente frikjøreren Anders Backe (33) er fornøyd med sin Mitsubishi Outlander PHEV, og forteller om sine erfaringer bilen.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Mitsubishi Outlander PHEV vant "SUV-kampen"

Bilnorge.no har testet tre populære SUVer på markedet i den store "SUV-kampen".

Årets grønne familiebil 2020

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne familiebil 2020.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Den perfekte familiebilen

- Mitsubishi Outlander PHEV er den perfekte familiebilen, sier Anders Lindell. Se hvorfor den aktive familien på fem falt for Norges mest solgte ladbare hybrid.

Sjekk hvor mye du kan spare

SPAREKALKULATOR

Vurderer du å bytte ut den gamle diesel- eller bensinbilen? Da er den ladbare hybriden Outlander PHEV et svært godt valg. Se hvor mye du kan spare, og les om fordelene med vår ladbare hybrid SUV.

Hvordan lade sikkert?

LADING

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Familietest

"Kan vi ta den nye bilen, Pappa?"

Åtte gode grunner til å velge Outlander PHEV

Det er ikke lett å velge bil i disse dager, så her får du åtte gode grunner til å velge Mitsubishi Outlander PHEV.

Outlander PHEV imponerer rallyeksperten

- Jeg har alltid sett på Mitsubishi som solide biler. I mine yngre dager konkurrerte jeg faktisk som kartleser i rally i både en Mitsubishi Lancer og Galant, så nå er jeg spent på hva PHEVen er god for, forteller Anders Hagen.

Se resultatet av testen

Torbjørn gikk i bruktbilfella - kjøpte totalvrak

Tobarnsfar Torbjørn Hochheim trodde han hadde kjøpt drømmebilen. Senere viste det seg at bilen hans hadde vært totalvraket, og at garantien ikke gjaldt.

Les farene ved bruktimport

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.