Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte tenke på verken rekkevidde eller lading undervegs.

Fordelene med ladbar hybrid

Stadig flere oppdager fordelene med ladbare hybrider. Rune Gjerstad er administrerende direktør hos Mitsubishi-importøren MMC Norge. Han peker på flere klare grunner for hvorfor nettopp ladbar hybrid er et godt valg for mange.

– Med en ladbar hybrid slipper du rekkeviddeutfordringen fordi du kjører på strøm når det passer for deg. Det er gunstig for din økonomi, og det er miljøvennlig, sier Gjerstad.

Les mer om Eclipse Cross PHEV

Lad bilen raskt, trygt og enkelt

Begrepene plug-in hybrid og ladbar hybrid blir ofte brukt om hverandre, men de betyr akkurat det samme. Ladbare hybridbiler kan lades direkte fra en ekstern strømkilde og på den måten fungere som rene elbiler på distanser som dekker de flestes behov i hverdagen.

Dette i motsetning til ikke-ladbare hybrider, som da ikke har den åpenbare fordelen det er å kunne lades fra en ekstern strømkilde. En ikke-ladbar hybrid har et vesentlig mindre batteri sammenlignet med en ladbar hybrid, og da samtidig en vesentlig kortere el-rekkevidde.

Enkelt og greit

– Du kan helt enkelt lade bilen fra en stikkontakt, men det er da lovbestemt at ladepunktet må være tilpasset det bruket. Stikkontakten skal være på egen kurs med minimum 10 ampere sikring og jordfeilbryter type B. Vi anbefaler uansett våre kunder å installere en fastmontert hjemmelader med dedikert 16A kurs for enkel og effektiv lading, sier Gjerstad.

Med en hurtiglader går det enda raskere.

– Med en hurtiglader kan Mitsubishi Eclipse Cross PHEV lades til 80% på 25 minutter. Med fastmontert hjemmelader tar det cirka 4 timer å lade bilen opp til 100%, med mindre det er iskaldt ute. Da kan det ta litt lenger tid, tilføyer han.

Lær mer om sikker lading

Dra på langtur uten å tenke på lading

Med elbil er du gjerne avhengig av et fulladet batteri før du legger ut på langtur. Mange elbileiere legger også opp kjøreruten etter ladestasjoner langs veien. Dette trenger du ikke å tenke på med ladbar hybrid.

– Når man får lavt nivå på fremdriftsbatteriet skifter Eclipse Cross PHEV automatisk over til bruk av bensin, uten at det går utover kjøreopplevelsen. Det er faktisk vanskelig å merke når bilen skifter mellom ulike kjøremodus. Bilen vil også på egen hånd kunne generere strøm ved nedbremsing og ved å utnytte kapasitet fra bensinmotoren. Teknologien er sammensatt og kompleks, men for bilbrukeren er dette faktisk svært enkelt, sier Gjerstad.

Underveis i kjøringen kan du også selv velge om bilen skal prioritere å kjøre på strøm, ved såkalt «EV Mode». Dette kan for eksempel være gunstig av hensyn til omgivelsene, som ved kjøring i tettbygde strøk for begrensning av støy og CO2-utslipp.

Kjør utslippsfritt i hverdagen

Gjennomsnittlig daglig kjørelengde for norske personbiler er ca 33 kilometer ifølge Statistisk sentralbyrå.

– Med en elektrisk rekkevidde på opptil 45 kilometer vil de aller fleste kunne kjøre elektrisk, og dermed utslippsfritt i hverdagen, sier Gjerstad.

– Mitsubishi Eclipse Cross PHEV er rett og slett et meget godt valg om du vil ha det beste to verdener, avslutter Gjerstad.

Så mye kan du spare

Å kjøre ladbar hybrid er ikke bare bra for miljøet, det gjør også godt for lommeboka. Ifølge Mitsubishi kan du spare opptil 10 000 kroner i året ved å gå fra en bensin- eller dieselbil til Mitsubishi Eclipse Cross ladbar hybrid.

– Hvor mye du sparer avhenger av flere faktorer, som hvilket kjøremønster du har, hvor mye last du har, topografi og temperatur. Noen vil kunne spare mange tusen kroner hvert år, andre mindre. Hvis du kun kjører på strøm i hverdagen og fossilt i helgene, så vil du med all sannsynlighet spare mye penger med dagens drivstoffpriser, forteller Gjerstad.

-Ladepauser er ikke noe for meg

Bli med Jørgen Øyehaug (@oyehaug) på hans første tur med nye Eclipse Cross PHEV.

9 ting du bør sjekke før du reiser på bilferie

Skal du på biltur med familien i sommerferien? Mye kan gjøres i forkant for å unngå trøbbel underveis.

Tester Eclipse Cross PHEV for første gang

Elisabet og Elisabeth testet Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Slik gikk det da venninnene dro på langtur med ladbar hybrid for første gang.

5 smarte tips til økonomisk kjøring med ladbar hybrid

Å kjøre ladbar hybrid gir flere klare fordeler. Ikke bare slipper du lange ladepauser og ladeplanlegging, det kan også være gunstig for både miljøet og lommeboka. Det er særlig fem ting du bør tenke på før du legger ut på tur med din ladbare hybrid.

Eclipse Cross PHEV

Kort fortalt

Ønsker du å bli bedre kjent med Eclipse Cross PHEV? Vi har laget noen korte filmer som gir deg en innføring i S-AWC firehjulstrekk, justering av førersete, lading, drivstoff, sikkerhetssystemer, SDA og multimedia-skjerm, Apple Carplay & Android Auto, bytting av dekksett, parkeringssensor, tidsinnstilt klimakontroll og Mitsubishi Remote Control.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell.

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Hvorfor velge Mitsubishi Eclipse Cross PHEV?

Det er mange gode grunner til å velge nye Mitsubishi Eclipse Cross PHEV - arvtakeren etter Outlander PHEV som har vært Norges mest solgte ladbare hybrid 7 år på rad.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Faktasjekk

Myter og fakta: Dette bør du vite om ladbar hybrid

Lading

Hvordan lade sikkert?

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Ladbar hybrid VS ikke-ladbar

S-AWC

S-AWC (Super All Wheel Control)  er Mitsubishi Motors' unike system for firehjulsdrift.

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.