Ladbar VS ikke ladbar hybrid

Hva er forskjellene?

Hva menes med hybrid?

Betegnelsen hybrid brukes om biler som får kraft til fremdrift fra to forskjellige kilder. Disse kildene er en eller flere elektriske motorer, samt en bensin- eller dieseldrevet forbrenningsmotor.

Begrepene plug-in hybrid og ladbar hybrid blir ofte brukt om hverandre, men de betyr akkurat det samme.

Ladbare hybridbiler

Disse kan lades direkte fra en ekstern strømkilde og på den måten fungere som rene elbiler på distanser som dekker de flestes behov i hverdagen. El-rekkevidden på bestselgeren Mitsubishi Outlander PHEV er 45 kilometer (målt etter den nye og realistiske målemetoden WLTP).

Dette i motsetning til ikke-ladbare hybrider, som da ikke har den åpenbare fordelen det er å kunne lades fra en ekstern strømkilde. En ikke-ladbar hybrid har et vesentlig mindre batteri sammenlignet med en ladbar hybrid, og da samtidig en vesentlig kortere el-rekkevidde.

Ikke-ladbar hybrid

Tradisjonelle hybridbiler, kalt ikke-ladbare, mildhybrid eller "selvladbar" hybrid, har relativt små batterier og kan kun kjøre kortere distanser på ren strøm, ofte bare et par kilometer i lav fart. De kan ikke lades fra en ekstern kilde. Batteriet må dermed lades ved hjelp av energi bilen selv produserer gjennom bruk av forbrenningsmotorene, eller regenerering ved nedbremsing.

Hvordan lade?

Det er viktig å skille de ladbare hybridene fra vanlige hybrider eller "mild-hybrider" da sistnevnte ikke har mulighet for å kunne lades fra en ekstern strømkilde. Med en ladbar hybrid kan du lade «full tank» via stikkontakten hjemme. Nettopp fordi ladbare hybridene har denne muligheten, har de også lengre rekkevidde som rene elbiler enn vanlige hybrid-biler. Du kan med andre ord kjøre lengre på ren strøm med en ladbar hybrid enn en tradisjonell hybrid.

Regenerering

Mitsubishi Outlander PHEV kan i likhet med mange mildhybrider også lades ved hjelp av såkalt regenerativ bremsing (selvlading). Regenerativ bremsing lader fremdriftsbatteriet når føreren slipper gasspedalen eller når bremsepedalen brukes. Føreren kan selv bestemme graden av regenerativ bremsing.

Med muligheten for å kunne lade fra en ekstern strømkilde kombinert med muligheten for å lade ved hjelp av regenerativ bremsing, tilbyr en ladbar hybrid det beste fra to verdener.

Nivåvelgeren for regenerativ bremsing er plassert på rattet slik at du enkelt kan justere graden av bremsing på seks forskjellige nivåer:

Lading

Mange ladbare hybrider, Mitsubishi Outlander PHEV inkludert, kommer med mulighet for både vanlig lading og hurtiglading. En full opplading av batteriet på Mitsubishi Outlander PHEV fra kontakten hjemme vil ta omtrent 5 timer. På en hurtigladestasjon vil batteriet kunne lades opp til ca. 80% på omtrent 30 minutter.

Mitsubishi Outlander PHEV leveres med en 10 meter/10A kabel for lading hjemme. Ladestatus kan du lese av på skjermen i bilen. Mitsubishi Outlander PHEV kan også lades ved hjelp av en "charge" knapp i midtkonsollen. Da benyttes bensin til å lade batteriet, noe som kan være nyttig om du ønsker å kjøre på ren strøm i nærmiljøet eller i byer, eller om du vil sikre maksimal effekt til firehjulsdriftsystemet.

Rekkevidde

Hvor langt du kan kjøre med en bil vil alltid avhenge og variere basert på en rekke faktorer. Hastighet og kjørestil, topografi, aerodynamikk, høyde, bagasje, antall passasjerer, årstid, og vær og vind, for å nevne noe, spiller inn. Dette gjelder for alle typer drivstoff.

Mitsubishi Outlander PHEV har elektrisk rekkevidde på 54 kilometer i henhold til målemetoden CO2MPAS, og 45 kilometer i henhold til den nye og strengere målemetoden WLTP. I gjennomsnitt kjører en personbil 33 kilometer daglig i Norge ifølge SSB, slik at de fleste kan gjøre unna sine daglige gjøremål på ren strøm.

I tillegg gjør bensinmotoren at bilen får en total rekkevidde på ca 600 kilometer, slik at "rekkeviddeangst" og "ladeangst" blir ukjente begreper med Outlander ladbar hybrid.

Bagasjerom

Ladbare hybrider har lengre rekkevidde på ren elektrisitet enn hybrider uten mulighet for å lade via strøm. Dette på grunn av at de ladbare hybridene ofte har et større batteri.

Da batteriet på mange ikke-ladbare hybrider er bygd inn som en del av bagasjerommet, betyr større batteri mindre bagasjeplass. Dette er derimot ikke tilfellet for Mitsubishi Outlander PHEV, hvor vi gjennom et innovativt design, har plassert batteriet i underkant av selve bilen.

Oppsummert

Om du ønsker muligheten til å kjøre mest mulig på ren strøm i hverdagen, samtidig som du unngår å tenke på lading eller ladekøer når du skal på langtur, er en ladbar hybrid et godt og sikkert valg sammenliknet med både elbil og hybrid uten eksterne lademuligheter.

Vil du vite mer, eller teste Outlander PHEV?

Når reisen er målet

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Se de fantastiske bilturene

Pass på dine firbente venner

Kjøretips: Med hund i bilen

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Hund i bilen

KLAR FOR RASK LEVERING

Splitter ny bil til sommeren

God plass, firehjulstrekk, syv års garanti – elektrisk i hverdagen og langtur uten lading: Nå er det mulig å spare store penger på landets mest solgte ladbare hybrid.

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Mitsubishi Outlander PHEV vant "SUV-kampen"

Bilnorge.no har testet tre populære SUVer på markedet i den store "SUV-kampen".

Årets grønne familiebil 2020

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne familiebil 2020.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell. 

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Den anerkjente frikjøreren Anders Backe (33) er fornøyd med sin Mitsubishi Outlander PHEV, og forteller om sine erfaringer bilen.

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Den perfekte familiebilen

- Mitsubishi Outlander PHEV er den perfekte familiebilen, sier Anders Lindell. Se hvorfor den aktive familien på fem falt for Norges mest solgte ladbare hybrid.

Sjekk hvor mye du kan spare

SPAREKALKULATOR

Vurderer du å bytte ut den gamle diesel- eller bensinbilen? Da er den ladbare hybriden Outlander PHEV et svært godt valg. Se hvor mye du kan spare, og les om fordelene med vår ladbare hybrid SUV.

Hvordan lade sikkert?

LADING

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Familietest

"Kan vi ta den nye bilen, Pappa?"

Åtte gode grunner til å velge Outlander PHEV

Det er ikke lett å velge bil i disse dager, så her får du åtte gode grunner til å velge Mitsubishi Outlander PHEV.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

MILJØVENNLIGE YTELSER TIL OVERKOMMELIG PRIS

Årets grønne SUV 2019

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne SUV 2019.

Outlander PHEV imponerer rallyeksperten

- Jeg har alltid sett på Mitsubishi som solide biler. I mine yngre dager konkurrerte jeg faktisk som kartleser i rally i både en Mitsubishi Lancer og Galant, så nå er jeg spent på hva PHEVen er god for, forteller Anders Hagen.

Se resultatet av testen

Torbjørn gikk i bruktbilfella - kjøpte totalvrak

Tobarnsfar Torbjørn Hochheim trodde han hadde kjøpt drømmebilen. Senere viste det seg at bilen hans hadde vært totalvraket, og at garantien ikke gjaldt.

Les farene ved bruktimport

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.