Sikkerhet

Helt siden vi startet å lage biler i 1917, har sikkerhet hatt aller høyeste prioritet. ASX er et eksempel på det, den kommer med en rekke intelligente sikkerhetsfunksjoner som beskytter deg og bidrar til sikker kjøring.

Frontkollisjonsvarsel med bremseassistanse (FCM)

Tryggere hvis uhellet inntreffer

FCM kan forhindre en kollisjon, eller redusere skadene hvis en kollisjon blir uunngåelig. Med en kombinasjon av kameraer og laserradar, bedømmer systemet avstanden og farten i forhold til bilen foran. Hvis systemet oppdager en fare, varsler den fører og bremser ned automatisk. 

Kjørefeltvarsler (LDW)

Stø kurs, hvis ikke sier bilen i fra

LDW sier i fra hvis bilen er i ferd med å forlate veibanen uten at blinklys blir benyttet.

Aktiv stabilitetskontroll (ASC)

Hjulene godt plantet på bakken

ASC bruker sensorer for å regulere bremse- og motorkraft til hvert enkelt hjul slik at bilen opprettholder god stabilitet gjennom hver sving. 

Bakkestartsassistent (HSA)

Det er i motbakke det går oppover

Med bakkestartassistent er det enkelt å starte i motbakke. Når systemet oppdager en helning, vil systemet automatisk holde på bremsen til du slipper clutchen.

7 SRS kollisjonsputer

I trygge hender

For å gi deg og passasjerene dine mest mulig trygghet hvis en kollisjon skulle inntreffe, er ASX utstyrt med syv kollisjonsputer. Dette inkluderer frontkollisjonsputer, sidekollisjonsputer foran, knekollisjonspute for fører og gardintype kollisjonsputer.