Sikkerhet

Avansert teknologi, inkludert sensorer som registrerer og varsler deg om potensielle farer gjør at Eclipse Cross leverer sikkerhet på høyt nivå.

Frontkollisjonsvarsel med bremseassistanse (FCM)

Tryggere hvis uhellet inntreffer

FCM kan forhindre en kollisjon, eller redusere skadene hvis en kollisjon blir uunngåelig. Med en kombinasjon av kameraer og laserradar, bedømmer systemet avstanden og farten i forhold til bilen foran. Hvis systemet oppdager en fare, varsler den fører og bremser ned automatisk. 

Adaptiv Cruise Control (ACC)

Tusen og en, tusen og to, tusen og tre

ACC bruker en radar for å holde trygg avstand mellom deg og bilen foran. Hvis bilen foran senker farten eller bråbremser, vil ACC automatisk senke farten eller stoppe. Det gir sikkerhet og ro i sjelen, spesielt i køkjøring.

Kjørefeltvarsler (LDW)

Stø kurs, hvis ikke sier bilen i fra

LDW sier i fra hvis bilen er i ferd med å forlate veibanen uten at blinklys blir benyttet.

Automatiske fjernlys (AHB)

Bilen styrer fjernlysene

For å gjøre kjøring i mørket sikrere og enklere, bytter bilen automatisk mellom fjern- og nærlys når biler foran oppdages. Praktisk og sikkert, da du kan holde begge hendene på rattet.

Blindsonevarsler (BSW)

Alltid på vakt

Sensorer registrerer og varsler om biler nærmer seg i blindsonen din. Hvis en potensiell fare er i ferd med å oppstå blinker et lys i sidespeilet nærmest faren og et lydsignal gis. 

Varsel om kryssende trafikk (RCTA)

Ryggdekning

Når du rygger overvåkes sidene bak bilen med radar og du varsles dersom det kommer en bil. RCTA aktiveres ved hastigheter under 18 km/t og kun når girskifteposisjonen er R. Kommer det en bil fra en av sidene bak og kollisjonsfaren er høy, gis det et lydsignal, indikeres på instrumentpanelet og lampene i speilhusene lyser.

Multi Around Monitor

Alle vinkler dekket

Kameraer foran, bak og på sidene (inkludert fugleperspektiv) viser hva som er i blindsonene og gjør selv kronglete parkeringer enkle. I tillegg kan det hjelpe deg å se biler, fotgjengere og syklister som krysser bak bilen.

Aktiv stabilitetskontroll (ASC)

Hjulene godt plantet på bakken

ASC bruker sensorer for å regulere bremse- og motorkraft til hvert enkelt hjul slik at bilen opprettholder god stabilitet gjennom hver sving. 

7 SRS kollisjonsputer

I trygge hender

For å gi deg og passasjerene dine best mulig trygghet hvis en kollisjon skulle inntreffe, er Eclipse Cross utstyrt med syv kollisjonsputer. Dette inkluderer frontkollisjonsputer, sidekollisjonsputer foran, knekollisjonspute for fører og gardintype kollisjonsputer.

Bakkestartsassistent (HSA)

Det er i motbakke det går oppover

Med bakkestartassistent er det enkelt å starte i motbakke. Når systemet oppdager en helning, vil systemet automatisk holde på bremsen til du slipper clutchen, eller går fra brems til gasspedal på automat.

RISE sikkerhetskarosseri

Sikkerhet i et nøtteskall

For å beskytte deg og dine passasjerer når dere trenger det mest, har Eclipse Cross et solid RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) sikkerhetskarosseri. Det er konstruert med høyfast stål med ekstra forsterkninger strategisk plassert på kritiske punkter for å absorbere og fordele kraften fra kollisjonsenergien, samtidig som det senker den totale vekten.