Sikkerhet

Vi lager biler du blir glad i, og som holder de du er glad i trygge. Fra intelligente sensorer til et beskyttende sikkerhetskarosseri. Kort og godt; Outlander PHEV scorer meget høyt på sikkerhet.

Adaptiv Cruise Control (ACC)

Tusen og en, tusen og to, tusen og tre

ACC bruker en radar for å holde trygg avstand mellom deg og bilen foran. Hvis bilen foran senker farten eller bråbremser, vil ACC automatisk senke farten eller stoppe. Det gir sikkerhet og ro i sjelen, spesielt i køkjøring.

Frontkollisjonvarsel med bremseassistanse (FCM)

Tryggere hvis uhellet inntreffer

FCM kan forhindre en kollisjon, eller redusere skadene hvis en kollisjon blir uunngåelig. Med en kombinasjon av kameraer og laserradar, bedømmer systemet avstanden og farten i forhold til bilen foran. Hvis systemet oppdager en fare, varsler den fører og bremser ned automatisk.

Kjørefeltvarsler (LDW)

Stø kurs, hvis ikke sier bilen i fra

LDW sier i fra hvis bilen er i ferd med å forlate veibanen uten at blinklys er benyttet.

Automatiske fjernlys (AHB)

Bilen styrer fjernlysene

For å gjøre kjøring i mørket sikrere og enklere, bytter bilen automatisk mellom fjern- og nærlys når biler foran oppdages. Praktisk og sikkert, da du kan holde begge hendene på rattet.

Blindsonevarsler (BSW)

Alltid på vakt

Sensorer registrerer og varsler om biler nærmer seg i blindsonen din. Hvis en potensiell fare er i ferd med å oppstå blinker et lys i sidespeilet nærmest faren og et lydsignal gis. 

Varsel om kryssende trafikk (RCTA)

Outlander PHEV har ryggen din

Når man rygger overvåkes sidene bak bilen med radar og du varsles dersom det kommer en bil. RCTA aktiveres ved hastigheter under 18 km/t og kun når girskifteposisjonen er R. Kommer det en bil fra en av sidene bak og kollisjonsfaren er høy, gis det et lydsignal, det indikeres på instrumentpanelet og lampene i speilhusene tennes.

Multi Around Monitor

Alle vinkler dekket

Kameraer foran, bak og på sidene (inkludert fugleperspektiv) viser hva som er i blindsonene og gjør selv kronglete parkeringer enkle. I tillegg kan det hjelpe deg å se biler, fotgjengere og syklister som krysser bak bilen.

Sensorbasert antikollisjonssystem (UMS)

Lett å parkere

For å bidra til å unngå parkeringsrelaterte kollisjoner vil et lydsignal samt et varsel i displayet advare deg når noe nærmer seg sensorene foran eller bak. Farten vil også automatisk kontrolleres dersom du ved et uhell skulle akselerere.

RISE sikkerhetskarosseri

Sikkerhet i et nøtteskall

For å beskytte deg og dine passasjerer når du trenger det mest, har Outlander PHEV et solid RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) sikkerhetskarosseri. Det er konstruert med høyfast stål med ekstra forsterkninger strategisk plassert på kritiske punkter for å absorbere og fordele kraften fra kollisjonsenergien, samtidig som det senker den totale vekten.