Sikkerhet

Vi lager biler du blir glad i, og som holder de du er glad i trygge. Avansert teknologi med radar, kamera og sensorer som registrerer omgivelsene og varsler deg om potensielle farer.  Eclipse Cross PHEV leverer sikkerhet på høyt nivå.

ADAPTIV CRUISE CONTROL (ACC)

Tusen og en, tusen og to, tusen og tre

ACC bruker en radar for å holde trygg avstand mellom deg og bilen foran. Hvis bilen foran senker farten eller bråbremser, vil ACC automatisk senke farten eller stoppe. 

FRONTKOLLISJONSVARSEL MED BREMSEASSISTANSE (FCM)

Senker automatisk farten for å unngå kollisjon

FCM kan forhindre en kollisjon, eller redusere skadene hvis en kollisjon blir uunngåelig. Med en kombinasjon av kameraer og laserradar, bedømmer systemet avstanden og farten i forhold til bilen foran. Hvis systemet oppdager en fare, varsler den fører og bremser ned automatisk. 

KJØREFELTVARSLER (LDW)

Stø kurs, hvis ikke sier bilen i fra

LDW sier i fra hvis bilen er i ferd med å forlate veibanen uten at blinklys blir benyttet.

BLINDSONEVARSLER (BSW)

Alltid på vakt

Sensorer i bakre støtfanger registrere biler i din blindsone, og varsler med signal dersom om biler nærmer din blindsone. 

VARSEL OM KRYSSENDE TRAFIKK (RCTA)

Ryggdekning

Når du rygger overvåkes sidene bak bilen med radar og du varsles dersom det kommer en bil. RCTA aktiveres ved lave hastigheter og når girskifteposisjonen er R. Kommer det en bil fra en av sidene bak, blir du varslet med et lydsignal og en advarsel i multiinformasjonsdisplayet. 

MULTI AROUND MONITOR

Alle vinkler dekket

Kameraer foran, bak og på sidene (inkludert fugleperspektiv) viser hva som er i blindsonene og gjør selv kronglete parkeringer enkle. I tillegg får du hjelp til å se biler, fotgjengere og syklister som krysser bak bilen.

Sensorbasert antikollisjonssystem (UMS)

Trygg parkering

For å bidra til å unngå parkeringsrelaterte kollisjoner vil et lydsignal samt et varsel i multiinformasjonsdisplayet advare deg når noe nærmer seg sensorene foran eller bak. Farten vil også automatisk kontrolleres dersom du ved et uhell skulle akselerere.

AUTOMATISKE FJERNLYS (AHB)

La bilen styre fjernlysene

For å gjøre kjøring i mørket sikrere og enklere, bytter bilen automatisk mellom fjern- og nærlys når biler foran oppdages. Praktisk og sikkert, slik at du kan holde begge hendene på rattet og konsentere deg fullt og helt om trafikken og veien.

7 SRS KOLLISJONSPUTER

Beskytter alle i bilen

For å gi deg og passasjerene dine best mulig beskyttelse dersom en kollisjon skulle inntreffe, er Eclipse Cross PHEV utstyrt med syv kollisjonsputer. Dette inkluderer frontkollisjonsputer, sidekollisjonsputer foran, knekollisjonspute for fører og gardintype kollisjonsputer.

RISE SIKKERHETSKAROSSERI

Sikkerhet i et nøtteskall

For å beskytte deg og dine passasjerer når dere trenger det mest, har Eclipse Cross PHEV et solid RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) sikkerhetskarosseri. Det er konstruert med høyfast stål med ekstra forsterkninger strategisk plassert på kritiske punkter for å absorbere og fordele kraften fra kollisjonsenergien, samtidig som det senker den totale vekten.

BAKKESTARTSASSISTENT (HSA)

Enkel start i motbakke

Med bakkestartassistent unngår du ufrivillige utfordringer med å starte bilen i motbakker. Når bilen oppdager at du står i en helning, vil systemet automatisk bremse i opptil to sekunder mens du slipper bremsen.

ECLIPSE CROSS PHEV

Hva vil du gjøre nå?