Årets grønne SUV 2019

Mitsubishi Outlander PHEV

Årets grønne SUV 2019

Green Car Journal (Los Angeles, California) har kåret Mitsubishi Outlander ladbar hybrid til Årets grønne SUV 2019. Under bilutstillingen i Los Angeles (Auto Show’s AutoMobility LA) 29. november fant kåringen sted. Konkurrerende blant kjente og store bilmerker ble Outlander PHEV vinner av prisen for å ha "hevet listen for miljøvennlig ytelse til en overkommelig pris". Outlander PHEV er verdens mest solgte* ladbare hybrid SUV, og tilbyr den nesten unike kombinasjonen av effektiv elektrisk bil og familie-SUV med overlegent firehjulstrekksystem.

- Flere og flere oppdager hvilken genistrek Mitsubishi Outlander PHEV er og at den samler priser i USA også er et bevis på det, sier produktsjef Vegard Werner i Mitsubishi Motors Norge.

Green Car Journals Green Car Award® program har etablert seg som ledende i anerkjennelsen av miljøpositive biler og bilprodusenter for deres satsning innen feltet.

– Denne romslige hybrid-SUV-en har god plass til fem personer og bagasje, er stillegående, har et innbydende interiør og et arsenal av moderne teknologi som står på ønskelista til bevisste bilkjøpere
Green Car Journal

Mitsubishi Outlander PHEV er en ladbar hybrid som har en elektriske rekkevidde på opptil 54 km, bruker 0,18 liter per mil (blandet kjøring) og slipper ut beskjedne 40g/km (CO2) (målt etter den nye NEDC2 normen). Svært lavt drivstofforbruk oppnås takket være et stort fremdriftsbatteri på 13,8 kWh som både kan lades fra en dedikert og jordet 230V stikkontakt.

- Den eneste grunnen til at motoren starter er for at bensinen ikke skal bli gammel i tanken, forteller Vegard.

I tillegg til at den kan lades fra stikkontakten, kan Outlander PHEV også hurtiglades på en hurtigladestasjon. Å lade fra tomt til fullt batteri tar ca. 5 timer fra stikkontakt, mens en hurtiglader gjør jobben på rundt 30 minutter. Bilen lades i tillegg under kjøring ved å bruke den regenerative motorbremsen. Altså så lader du bilen når du slipper opp gassen eller bremser.

- Det betyr at du kan kjøre meget rimelig når strøm til fullt batteri koster ca. 10 kroner. Skal man kjøre langt lar Outlander PHEV seg også hurtiglade slik at du kommer enda lenger på ren elektrisitet, sier Vegard.

Outlander PHEV er en stor salgssuksess i Norge, og er Norges mest solgte ladbare hybridbil fem år på rad (kilde: OFV).

* Basert på IHS Market Registrations data for ladbare hybrider og SUV fra januar 2013 gjennom september 2018 (der data er tilgjengelig), innhentet fra myndigheter eller andre kilder fra mer enn 80 land.  

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell. 

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Den anerkjente frikjøreren Anders Backe (33) er fornøyd med sin Mitsubishi Outlander PHEV, og forteller om sine erfaringer bilen.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Mitsubishi Outlander PHEV vant "SUV-kampen"

Bilnorge.no har testet tre populære SUVer på markedet i den store "SUV-kampen".

Årets grønne familiebil 2020

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne familiebil 2020.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Den perfekte familiebilen

- Mitsubishi Outlander PHEV er den perfekte familiebilen, sier Anders Lindell. Se hvorfor den aktive familien på fem falt for Norges mest solgte ladbare hybrid.

Sjekk hvor mye du kan spare

SPAREKALKULATOR

Vurderer du å bytte ut den gamle diesel- eller bensinbilen? Da er den ladbare hybriden Outlander PHEV et svært godt valg. Se hvor mye du kan spare, og les om fordelene med vår ladbare hybrid SUV.

Hvordan lade sikkert?

LADING

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Familietest

"Kan vi ta den nye bilen, Pappa?"

Åtte gode grunner til å velge Outlander PHEV

Det er ikke lett å velge bil i disse dager, så her får du åtte gode grunner til å velge Mitsubishi Outlander PHEV.

Outlander PHEV imponerer rallyeksperten

- Jeg har alltid sett på Mitsubishi som solide biler. I mine yngre dager konkurrerte jeg faktisk som kartleser i rally i både en Mitsubishi Lancer og Galant, så nå er jeg spent på hva PHEVen er god for, forteller Anders Hagen.

Se resultatet av testen

Torbjørn gikk i bruktbilfella - kjøpte totalvrak

Tobarnsfar Torbjørn Hochheim trodde han hadde kjøpt drømmebilen. Senere viste det seg at bilen hans hadde vært totalvraket, og at garantien ikke gjaldt.

Les farene ved bruktimport

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.