Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Om du følger disse enkle og gode rådene blir bilturen mer behagelig og sikker for alle.

1. Barn skal ikke være alene i bilen. Om du likevel må forlate bilen, husk å ta med deg nøklene - ikke la de stå i tenningen.

2. Kjør aldri med barn i bilen uten at de er fastspent i godkjente barneseter.

3. Ikke bytt barnesetene frem og tilbake mellom flere biler. Barnestene bør ha faste plasser og de må installers ordentlig. Må du ta setene ut og inn - dobbeltsjekk at setene er forsvarlig montert.

4. Påse at barnet har riktig sete etter barnets størrelse. Barn som er under 135 cm høye skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er riktig til barnets vekt. Barn mellom 135 og 150 cm skal bruke godkjent barnesikringsutstyr dersom slikt utstyr er tilgjengelig i bilen.

5. Barn skal ikke transporteres i bakovervendt barnestol i forsete der det er airbag. Unntaket er hvis airbagen er slått av. Alle nyere Mitsubishi-modeller har muligheten til å slå av kollisjonsputen i passasjersetet dersom du ønsker å sette inn barnesete.

6. Er det varmt og mye sol kan det være lurt å utstyre bilen med solskjermer - særlig om du kjører med spedbarn og småbarn.

7. Hold oppmerksomheten på veien. Unngå mobilbruk og spising når du kjører.

8. Raste - ikke haste. Vær raus med pauser. Stopp gjerne en gang i timen. Spesielt med små barn er det viktig med hyppige og gode pauser.

9. Det er viktig er at nettbrett er festet og sikret i egen nettbrett-holder dersom barna skal se på film på en iPad eller et annet nettbrett.

10. Reisesyketabletter eller kvalmearbånd kan hjelpe dersom barna lett blir bilsyke.

11. Det stemmer at de fleste ulykker skjer i hjemmet eller nær hjemmet. Husk at bilturen ikke er over før bilen er parkert.

God tur!

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell. 

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Den anerkjente frikjøreren Anders Backe (33) er fornøyd med sin Mitsubishi Outlander PHEV, og forteller om sine erfaringer bilen.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Mitsubishi Outlander PHEV vant "SUV-kampen"

Bilnorge.no har testet tre populære SUVer på markedet i den store "SUV-kampen".

Årets grønne familiebil 2020

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne familiebil 2020.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Den perfekte familiebilen

- Mitsubishi Outlander PHEV er den perfekte familiebilen, sier Anders Lindell. Se hvorfor den aktive familien på fem falt for Norges mest solgte ladbare hybrid.

Sjekk hvor mye du kan spare

SPAREKALKULATOR

Vurderer du å bytte ut den gamle diesel- eller bensinbilen? Da er den ladbare hybriden Outlander PHEV et svært godt valg. Se hvor mye du kan spare, og les om fordelene med vår ladbare hybrid SUV.

Hvordan lade sikkert?

LADING

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Familietest

"Kan vi ta den nye bilen, Pappa?"

Åtte gode grunner til å velge Outlander PHEV

Det er ikke lett å velge bil i disse dager, så her får du åtte gode grunner til å velge Mitsubishi Outlander PHEV.

Outlander PHEV imponerer rallyeksperten

- Jeg har alltid sett på Mitsubishi som solide biler. I mine yngre dager konkurrerte jeg faktisk som kartleser i rally i både en Mitsubishi Lancer og Galant, så nå er jeg spent på hva PHEVen er god for, forteller Anders Hagen.

Se resultatet av testen

Torbjørn gikk i bruktbilfella - kjøpte totalvrak

Tobarnsfar Torbjørn Hochheim trodde han hadde kjøpt drømmebilen. Senere viste det seg at bilen hans hadde vært totalvraket, og at garantien ikke gjaldt.

Les farene ved bruktimport

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.