Kjøretips: spar penger

13 tips til mer økonomisk kjøring
 1. Skift til lavere gir ved lavt turtall

  Hvis du har en manuell girkasse, skifte gir ved lavt turtall. Hvis bilen har automatgir, unngå å bruke 'sport'-modus som medfører girskifte ved høyere turtall. Unngå også "kick down", som fører til at girkassen hopper til et lavere gir for mer aggressiv akselerasjon.

 2. Skift fra første til tredje gir

  På rette og jevne veier, skift fra første til tredje gir for maksimal effektiv fremdrift. Akselerer forsiktig og unngå å trykke gasspedalen mer enn halvveis ned. 

 3. Forutse trafikkflyten

  Se langt frem for å bedømme trafikkflyten. Unngå unødvendig akselerasjon og bremsing, færre stopp og start betyr mindre CO2-utslipp. 

 4. Hold jevn hastighet

  Kjør i så jevn hastighet som mulig. Jevn hastighet vil bidra til lavere drivstofforbruk.

 5.  Skru av klimaanlegget

  Bruk kun klimaanlegget når du trenger det. Studier har vist at bruk av luftkondisjonering fører til en økning i drivstofforbruk (mellom 2% og 10%).


 6. Bruk kjørecomputer

  Kjørecomputeren gir deg en indikasjon på drivstofforbruket under kjøring, hvor du kan se hvordan kjørestilen din påvirker drivstofforbruket. 

 7. Senk farten

  Mer enn 50% av den energien som kreves for å flytte en bil blir brukt til å overvinne luftmotstand (presser luften ut av veien). Jo raskere du kjører, jo mer øker luftmotstanden og drivstofforbruket øker. Når farten økes fra 100 km/t til 120 km/t vil drivstofforbruket øke med ca. 20%. Reduseres hastigheten fra 100 km til 90 km/t, reduseres drivstofforbruket med ca 10%. 

 8. Fjern unødvendige ting

  Fjern unødvendige ting som ikke er i daglig bruk på eller i bilen. Kjører du f.eks alltid med lastestativ eller takboks, eller har bagasjerommet fullt av tunge ting, vil drivstofforbruket øke.

 9. Hold vinduene igjen

  Ved hastigheter over 50 km/t vil et åpent vindu øke luftmotstand, noe som igjen medfører høyere drivstofforbruk.

 10. Bruk cruisekontroll med omhu

  På lange og slake veistrekninger vil cruisekontroll hjelpe deg til å holde en jevn hastighet. Unngå derimot å bruke cruisekontroll når du kjører på veier med store høydeforskjeller da girkassen bruker unødvendig mye energi på å oppretteholde valgt hastighet.

 11.  Mål dekktrykket

  Hold øye med lufttrykket i dekkene. For lite dekktrykk fører til høyere rullemotstand. Røft estimert vil 20% for lite luft i dekkene gi inntil 3% høyere drivstofforbruk. 

 12. Foreta jevnlig vedlikehold 

  Skift olje og filtre i henhold til serviceboken. Utfør den årlige servicen som fabrikanten anbefaler på et autorisert verksted. 

 13.  Forvarmet motor

  En varm motor bruker mindre energi og slipper ut mindre CO2 enn en kald motor. Vurder å installer en strøm- eller drivstoffbasert motorvarmer for å spare miljøet og redusere drivstoffutgiftene.

Når reisen er målet

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Se de fantastiske bilturene

Pass på dine firbente venner

Kjøretips: Med hund i bilen

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Hund i bilen

KLAR FOR RASK LEVERING

Splitter ny bil til sommeren

God plass, firehjulstrekk, syv års garanti – elektrisk i hverdagen og langtur uten lading: Nå er det mulig å spare store penger på landets mest solgte ladbare hybrid.

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Mitsubishi Outlander PHEV vant "SUV-kampen"

Bilnorge.no har testet tre populære SUVer på markedet i den store "SUV-kampen".

Årets grønne familiebil 2020

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne familiebil 2020.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell. 

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Den anerkjente frikjøreren Anders Backe (33) er fornøyd med sin Mitsubishi Outlander PHEV, og forteller om sine erfaringer bilen.

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Den perfekte familiebilen

- Mitsubishi Outlander PHEV er den perfekte familiebilen, sier Anders Lindell. Se hvorfor den aktive familien på fem falt for Norges mest solgte ladbare hybrid.

Sjekk hvor mye du kan spare

SPAREKALKULATOR

Vurderer du å bytte ut den gamle diesel- eller bensinbilen? Da er den ladbare hybriden Outlander PHEV et svært godt valg. Se hvor mye du kan spare, og les om fordelene med vår ladbare hybrid SUV.

Hvordan lade sikkert?

LADING

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Familietest

"Kan vi ta den nye bilen, Pappa?"

Åtte gode grunner til å velge Outlander PHEV

Det er ikke lett å velge bil i disse dager, så her får du åtte gode grunner til å velge Mitsubishi Outlander PHEV.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

MILJØVENNLIGE YTELSER TIL OVERKOMMELIG PRIS

Årets grønne SUV 2019

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne SUV 2019.

Outlander PHEV imponerer rallyeksperten

- Jeg har alltid sett på Mitsubishi som solide biler. I mine yngre dager konkurrerte jeg faktisk som kartleser i rally i både en Mitsubishi Lancer og Galant, så nå er jeg spent på hva PHEVen er god for, forteller Anders Hagen.

Se resultatet av testen

Torbjørn gikk i bruktbilfella - kjøpte totalvrak

Tobarnsfar Torbjørn Hochheim trodde han hadde kjøpt drømmebilen. Senere viste det seg at bilen hans hadde vært totalvraket, og at garantien ikke gjaldt.

Les farene ved bruktimport

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.