Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring
 1. SIKKER KJØRING MED REGENERERING AV BREMSER PÅ MITSUBISHI PHEV OG I-MIEV

  Bruk av regenerering av bremsing over tid kan medføre at bremseskiver får et rustbelegg da bremseklosser ikke benyttes i bremsingen. Vi anbefaler at bremsene benyttes jevnlig for å alltid sikre maksimal bremsefunksjon.

 2. AKTIV STABILITETSKONTROLL (ASC)

  ASC-systemet bruker sensorer til å analysere bilens bevegelser og oppdage om et av hjulene skulle slippe. Ved å styre motorstyrke og bremsekraft til hjulene etter behov vil ASC-systemet hjelpe deg å holde bilen stabil og under kontroll.

 3. TRACTION CONTROL (ANTISPINN)

  Når systemet oppdager at et hjul spinner, vil motor- og bremsekraft tildeles det aktuelle hjulet for å forhindre tap av dreiemoment, og bidra til smidig start og akselerering.

 4. ABS MED EBD OG BREMSEASSISTENT

  Under hard nebremsing på glatt underlag, eller hard nedbremsing, vil ABS-systemet (Anti-lock Braking System) forhindre at ett eller flere hjul låses, slik at fører beholder kontroll og mulighet for styring. EBD (Electronic Brake-force Distribution) vil fordele bremsekraften til alle hjul etter hva som er mest hensiktsmessig for å sikre den mest effektive bremsingen.

 5. SIKKERHET UNDER ALLE OMSTENDIGHETER

  Understyring er en situasjon som kan oppstå når du for eksempel kjører inn i en sving og forhjulene mister veigrepet. Ved overstyring tar bilen en større sving enn hva hjulene indikerer, bakhjulene mister veigrepet og bilen kan spinne ukontrollert rundt.
Les flere kjøretips