Seks ting du bør gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell. 

1. Fjern unødvendig bagasje

Hvis du har brukt for eksempel takboks, lastestativ eller sykkelstativ i sommer, lønner det seg å fjerne utstyret når det ikke er i bruk. Det samme gjelder hvis du har unødvendig bagasje i bagasjerommet. All ekstra vekt og luftmotstand øker drivstofforbruket.

2. Sjekk oljen

Du sjekket kanskje oljen før du dro på ferie, men det er alltid lurt å sjekke oljen etter langturen også. Normalt vil ikke oljenivået være ulikt fra nivået før du la ut på bilferie. Pass på å fylle på olje dersom nivået har sunket.

3. Innvendig vask

Etter en ferie på fire hjul er det ikke uvanlig at det blir behov for en vask av bilens interiør. Ofte spises det i bilen mens man kjører, og smuler og søl blir et kjent syn. Bøss og skitt blir ofte også dratt med inn i bilen etter utallige stopp og pauser.

4. Utvendig vask

Vask bilen grundig for å få bort skitt og svevestøv som samler seg på bilen etter mange tilbakelagte kilometer. Få bort innsekter og fuglebæsj raskt. Fuglebæsj og innsekter kan gjøre skade på lakken dersom det sitter lenge. 

5. Sjekk dekktrykk og mønsterdybde

Sjekk alltid dekktrykket etter langtur. Dekktrykket kan bli redusert etter lengre kjøreturer, og det er lurt å kontrollere dette etter en bil-sommerferie. Lavt dekktrykk kan føre til at dekkene slites skjevt eller at bilen får ekstra rullemotstand (og høyere drivstofforbruk).

Sjekk også at mønsterdybde er i henhold til anbefalinger før dekkene går høsten i møte. Kravet for sommerdekk er minst 1,6 mm mønsterdybde, men NAF anbefaler minst 3 mm.

6. Bruk bremsen (for elbil og ladbar hybrid)

Har du brukt et elektrisk kjøretøy på bilferien, og stort sett har latt motoren ta seg av bremsingen ved hjelp av regenerativ bremsing? Da  bør du bevisst bruke bremsen aktivt i en periode for å fjerne støv og belegg som fester seg. Også å unngå rust på bremseskiver er dette viktig.

-Ladepauser er ikke noe for meg

Bli med Jørgen Øyehaug (@oyehaug) på hans første tur med nye Eclipse Cross PHEV.

9 ting du bør sjekke før du reiser på bilferie

Skal du på biltur med familien i sommerferien? Mye kan gjøres i forkant for å unngå trøbbel underveis.

Tester Eclipse Cross PHEV for første gang

Elisabet og Elisabeth testet Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Slik gikk det da venninnene dro på langtur med ladbar hybrid for første gang.

5 smarte tips til økonomisk kjøring med ladbar hybrid

Å kjøre ladbar hybrid gir flere klare fordeler. Ikke bare slipper du lange ladepauser og ladeplanlegging, det kan også være gunstig for både miljøet og lommeboka. Det er særlig fem ting du bør tenke på før du legger ut på tur med din ladbare hybrid.

Eclipse Cross PHEV

Kort fortalt

Ønsker du å bli bedre kjent med Eclipse Cross PHEV? Vi har laget noen korte filmer som gir deg en innføring i S-AWC firehjulstrekk, justering av førersete, lading, drivstoff, sikkerhetssystemer, SDA og multimedia-skjerm, Apple Carplay & Android Auto, bytting av dekksett, parkeringssensor, tidsinnstilt klimakontroll og Mitsubishi Remote Control.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell.

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Hvorfor velge Mitsubishi Eclipse Cross PHEV?

Det er mange gode grunner til å velge nye Mitsubishi Eclipse Cross PHEV - arvtakeren etter Outlander PHEV som har vært Norges mest solgte ladbare hybrid 7 år på rad.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Faktasjekk

Myter og fakta: Dette bør du vite om ladbar hybrid

Lading

Hvordan lade sikkert?

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Ladbar hybrid VS ikke-ladbar

S-AWC

S-AWC (Super All Wheel Control)  er Mitsubishi Motors' unike system for firehjulsdrift.

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.