Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Om du benytter bilen til jobb, butikken eller andre ærender, bør du vurdere å desinfisere den for å hindre smitte av Covid-19. Spesielt viktig er det om du deler bilen med andre. Heldigvis er det enklere enn det kan høres ut å desinfisere bilen, slik at den er trygg å benytte.

FHI anbefaler at engangshansker benyttes når du skal desinfisere overflater. Dersom overflaten ser skitten ut, bør den vaskes med såpe og vann før du setter i gang med desinfisering. Ved rengjøring av bilinteriør bør en myk mikrofiberklut fuktet med såpevann benyttes på harde overflater.

Ikke alle desinfiserende midler som brukes i husholdningen bør benyttes i bilen. For eksempel bør ikke blekemidler som klor, hydrogenperoksid og andre sterke midler benyttes. Disse midlene kan ødelegge og skade bilens interiør.

Bruk alkohol-baserte servietter eller spray som inneholder minst 70% alkohol. Disse vil være effektive mot Covid-19 og andre virus, samtidig som det ikke sliter kraftig på bilens interiør.

Det er viktig å rengjøre bilens skjerm skikkelig. Denne blir ofte berørt, og av flere personer. Det er viktig at du ikke bruker sterke vaskemidler ved rengjøring av skjermen. Bruk skjermrens enten i serviett-form eller på sprutflaske – tørk deretter av med en ren og myk klut. Merk: Ammoniakk bør aldri brukes ved rengjøring av bilens skjerm, da det kan skade anti-refleks og anti-fingermerke belegget.

Disse overflatene bør du rengjøre jevnlig:

 • Rattet
 • Nøkkel og start/stopp knapp
 • Dørhåndtak, både innvendig og utvendig
 • Bensinlokk og panseråpner
 • Speil, innvendig og utvendig
 • Vindusruter
 • Girspak
 • Blinklys- og vindusviskerkontroller
 • Midtkonsoll og armlene
 • Sikkerhetsbelte og beltespenne (unngå sterke vaskemidler på selve beltet)
 • Håndbrekk/parkeringsbrems

Dersom bilen din trenger service, reparasjon, EU-kontroll (periodisk kjøretøykontroll) eller andre verkstedtjenester kan du være trygg på at autoriserte Mitsubishi-verksteder er åpne og har gode smittevernrutiner for kundekontakt og overlevering av bil. Flere av våre forhandlere tilbyr kontaktløs levering. Noen tilbyr også hjemmehenting og hjemmelevering ved behov.

-Ladepauser er ikke noe for meg

Bli med Jørgen Øyehaug (@oyehaug) på hans første tur med nye Eclipse Cross PHEV.

9 ting du bør sjekke før du reiser på bilferie

Skal du på biltur med familien i sommerferien? Mye kan gjøres i forkant for å unngå trøbbel underveis.

Tester Eclipse Cross PHEV for første gang

Elisabet og Elisabeth testet Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Slik gikk det da venninnene dro på langtur med ladbar hybrid for første gang.

5 smarte tips til økonomisk kjøring med ladbar hybrid

Å kjøre ladbar hybrid gir flere klare fordeler. Ikke bare slipper du lange ladepauser og ladeplanlegging, det kan også være gunstig for både miljøet og lommeboka. Det er særlig fem ting du bør tenke på før du legger ut på tur med din ladbare hybrid.

Eclipse Cross PHEV

Kort fortalt

Ønsker du å bli bedre kjent med Eclipse Cross PHEV? Vi har laget noen korte filmer som gir deg en innføring i S-AWC firehjulstrekk, justering av førersete, lading, drivstoff, sikkerhetssystemer, SDA og multimedia-skjerm, Apple Carplay & Android Auto, bytting av dekksett, parkeringssensor, tidsinnstilt klimakontroll og Mitsubishi Remote Control.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell.

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Hvorfor velge Mitsubishi Eclipse Cross PHEV?

Det er mange gode grunner til å velge nye Mitsubishi Eclipse Cross PHEV - arvtakeren etter Outlander PHEV som har vært Norges mest solgte ladbare hybrid 7 år på rad.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Faktasjekk

Myter og fakta: Dette bør du vite om ladbar hybrid

Lading

Hvordan lade sikkert?

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Ladbar hybrid VS ikke-ladbar

S-AWC

S-AWC (Super All Wheel Control)  er Mitsubishi Motors' unike system for firehjulsdrift.

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.