Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Om du benytter bilen til jobb, butikken eller andre ærender, bør du vurdere å desinfisere den for å hindre smitte av Covid-19. Spesielt viktig er det om du deler bilen med andre. Heldigvis er det enklere enn det kan høres ut å desinfisere bilen, slik at den er trygg å benytte.

FHI anbefaler at engangshansker benyttes når du skal desinfisere overflater. Dersom overflaten ser skitten ut, bør den vaskes med såpe og vann før du setter i gang med desinfisering. Ved rengjøring av bilinteriør bør en myk mikrofiberklut fuktet med såpevann benyttes på harde overflater.

Ikke alle desinfiserende midler som brukes i husholdningen bør benyttes i bilen. For eksempel bør ikke blekemidler som klor, hydrogenperoksid og andre sterke midler benyttes. Disse midlene kan ødelegge og skade bilens interiør.

Bruk alkohol-baserte servietter eller spray som inneholder minst 70% alkohol. Disse vil være effektive mot Covid-19 og andre virus, samtidig som det ikke sliter kraftig på bilens interiør.

Det er viktig å rengjøre bilens skjerm skikkelig. Denne blir ofte berørt, og av flere personer. Det er viktig at du ikke bruker sterke vaskemidler ved rengjøring av skjermen. Bruk skjermrens enten i serviett-form eller på sprutflaske – tørk deretter av med en ren og myk klut. Merk: Ammoniakk bør aldri brukes ved rengjøring av bilens skjerm, da det kan skade anti-refleks og anti-fingermerke belegget.

Disse overflatene bør du rengjøre jevnlig:

 • Rattet
 • Nøkkel og start/stopp knapp
 • Dørhåndtak, både innvendig og utvendig
 • Bensinlokk og panseråpner
 • Speil, innvendig og utvendig
 • Vindusruter
 • Girspak
 • Blinklys- og vindusviskerkontroller
 • Midtkonsoll og armlene
 • Sikkerhetsbelte og beltespenne (unngå sterke vaskemidler på selve beltet)
 • Håndbrekk/parkeringsbrems

Dersom bilen din trenger service, reparasjon, EU-kontroll (periodisk kjøretøykontroll) eller andre verkstedtjenester kan du være trygg på at autoriserte Mitsubishi-verksteder er åpne og har gode smittevernrutiner for kundekontakt og overlevering av bil. Flere av våre forhandlere tilbyr kontaktløs levering. Noen tilbyr også hjemmehenting og hjemmelevering ved behov.

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell. 

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Den anerkjente frikjøreren Anders Backe (33) er fornøyd med sin Mitsubishi Outlander PHEV, og forteller om sine erfaringer bilen.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Mitsubishi Outlander PHEV vant "SUV-kampen"

Bilnorge.no har testet tre populære SUVer på markedet i den store "SUV-kampen".

Årets grønne familiebil 2020

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne familiebil 2020.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Den perfekte familiebilen

- Mitsubishi Outlander PHEV er den perfekte familiebilen, sier Anders Lindell. Se hvorfor den aktive familien på fem falt for Norges mest solgte ladbare hybrid.

Sjekk hvor mye du kan spare

SPAREKALKULATOR

Vurderer du å bytte ut den gamle diesel- eller bensinbilen? Da er den ladbare hybriden Outlander PHEV et svært godt valg. Se hvor mye du kan spare, og les om fordelene med vår ladbare hybrid SUV.

Hvordan lade sikkert?

LADING

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Familietest

"Kan vi ta den nye bilen, Pappa?"

Åtte gode grunner til å velge Outlander PHEV

Det er ikke lett å velge bil i disse dager, så her får du åtte gode grunner til å velge Mitsubishi Outlander PHEV.

Outlander PHEV imponerer rallyeksperten

- Jeg har alltid sett på Mitsubishi som solide biler. I mine yngre dager konkurrerte jeg faktisk som kartleser i rally i både en Mitsubishi Lancer og Galant, så nå er jeg spent på hva PHEVen er god for, forteller Anders Hagen.

Se resultatet av testen

Torbjørn gikk i bruktbilfella - kjøpte totalvrak

Tobarnsfar Torbjørn Hochheim trodde han hadde kjøpt drømmebilen. Senere viste det seg at bilen hans hadde vært totalvraket, og at garantien ikke gjaldt.

Les farene ved bruktimport

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.