Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Om du benytter bilen til jobb, butikken eller andre ærender, bør du vurdere å desinfisere den for å hindre smitte av Covid-19. Spesielt viktig er det om du deler bilen med andre. Heldigvis er det enklere enn det kan høres ut å desinfisere bilen, slik at den er trygg å benytte.

FHI anbefaler at engangshansker benyttes når du skal desinfisere overflater. Dersom overflaten ser skitten ut, bør den vaskes med såpe og vann før du setter i gang med desinfisering. Ved rengjøring av bilinteriør bør en myk mikrofiberklut fuktet med såpevann benyttes på harde overflater.

Ikke alle desinfiserende midler som brukes i husholdningen bør benyttes i bilen. For eksempel bør ikke blekemidler som klor, hydrogenperoksid og andre sterke midler benyttes. Disse midlene kan ødelegge og skade bilens interiør.

Bruk alkohol-baserte servietter eller spray som inneholder minst 70% alkohol. Disse vil være effektive mot Covid-19 og andre virus, samtidig som det ikke sliter kraftig på bilens interiør.

Det er viktig å rengjøre bilens skjerm skikkelig. Denne blir ofte berørt, og av flere personer. Det er viktig at du ikke bruker sterke vaskemidler ved rengjøring av skjermen. Bruk skjermrens enten i serviett-form eller på sprutflaske – tørk deretter av med en ren og myk klut. Merk: Ammoniakk bør aldri brukes ved rengjøring av bilens skjerm, da det kan skade anti-refleks og anti-fingermerke belegget.

Disse overflatene bør du rengjøre jevnlig:

 • Rattet
 • Nøkkel og start/stopp knapp
 • Dørhåndtak, både innvendig og utvendig
 • Bensinlokk og panseråpner
 • Speil, innvendig og utvendig
 • Vindusruter
 • Girspak
 • Blinklys- og vindusviskerkontroller
 • Midtkonsoll og armlene
 • Sikkerhetsbelte og beltespenne (unngå sterke vaskemidler på selve beltet)
 • Håndbrekk/parkeringsbrems

Dersom bilen din trenger service, reparasjon, EU-kontroll (periodisk kjøretøykontroll) eller andre verkstedtjenester kan du være trygg på at autoriserte Mitsubishi-verksteder er åpne og har gode smittevernrutiner for kundekontakt og overlevering av bil. Flere av våre forhandlere tilbyr kontaktløs levering. Noen tilbyr også hjemmehenting og hjemmelevering ved behov.

KLAR FOR RASK LEVERING

Splitter ny bil til sommeren

God plass, firehjulstrekk, syv års garanti – elektrisk i hverdagen og langtur uten lading: Nå er det mulig å spare store penger på landets mest solgte ladbare hybrid.
Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Mitsubishi Outlander PHEV vant "SUV-kampen"

Bilnorge.no har testet tre populære SUVer på markedet i den store "SUV-kampen".

Årets grønne familiebil 2020

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne familiebil 2020.

Mestermøtet

Maren Lundby og Daniel André Tande konkurrerer om å bli best i Outlander PHEV. Finn ut hvem som stikker av med seieren her.

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Den anerkjente frikjøreren Anders Backe (33) er fornøyd med sin Mitsubishi Outlander PHEV, og forteller om sine erfaringer bilen.
Familietest

"Kan vi ta den nye bilen, Pappa?"

Åtte gode grunner til å velge Outlander PHEV

Det er ikke lett å velge bil i disse dager, så her får du åtte gode grunner til å velge Mitsubishi Outlander PHEV.

Har funnet den perfekte bilen

-Ingen andre biler kan måle seg med Outlander PHEV.

S-AWC

S-AWC (Super All Wheel Control) er Mitsubishi Motors' unike system for firehjulsdrift.

Outlander PHEV imponerer rallyeksperten

Outlander PHEV imponerer rallyeksperten

- Jeg har alltid sett på Mitsubishi som solide biler. I mine yngre dager konkurrerte jeg faktisk som kartleser i rally i både en Mitsubishi Lancer og Galant, så nå er jeg spent på hva PHEVen er god for, forteller Anders Hagen.

Se resultatet av testen

Torbjørn gikk i bruktbilfella - kjøpte totalvrak

Torbjørn gikk i bruktbilfella - kjøpte totalvrak

Tobarnsfar Torbjørn Hochheim trodde han hadde kjøpt drømmebilen. Senere viste det seg at bilen hans hadde vært totalvraket, og at garantien ikke gjaldt.

Les farene ved bruktimport