Kjører på ren elektrisitet i hverdagen, og til hytta uten rekkeviddeangst

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Fornøyd eier

Anders Backe (33) er en anerkjent skikjører som har gjort levebrød av å gjøre spektakulære stunts på de mest utenkelige steder. I hverdagen kjører han og familien Mitsubishi Outlander PHEV.

Vi møter den 33 år gamle jibberen (les: fristilkjører) på familiens hytte i Haglebu, cirka 20 minutters kjøretur nord for Eggedal i Buskerud.

Sesongens aller første lag av hvitt pudder har lagt seg over det fortsatt grønnsprengte terrenget, og sola gløtter frem fra et grøtete skylag.

– Fy søren. To grader er jaggu kaldt på denne tiden av året, sier Backe i det han tar oss imot på det forseggjorte tunet.

– Som skikjører er jeg vant med stor fleksibilitet i timeplanen, men det er fint å få litt ekstra tid her sammen med hele familien.

Skikjøring og elektrisk hverdag

Anders Backe er blant Europas beste utøvere innen sin idrett og har blant annet finaleplass i X-Games på merittlisten. 33-åringen er også kjent for å ha deltatt i en rekke skifilmer.

– Supervention-filmene er nok de som er mest kjent også utenfor skimiljøet og for «mannen i gata». Veldig artig å kunne vise frem hva man driver med av ny type skikjøring til et nytt publikum.

I jobbsammenheng oppsøker skikjøreren steder som det er utfordrende å komme til. Han kjører mye på dårlige veier med glatt vinterføre og har derfor stort utbytte av firehjulstrekksystemet i Outlander PHEV.

– Også synes vi det er utrolig fint at vi kan kjøre elektrisk i nærmiljøet vårt. Henting i barnehagen, turen til butikken, og så videre, går jo på strøm. I tillegg kan vi dra på hytta, som nå, uten rekkeviddeangst.

God å kjøre

Vi fortsetter ut fra hyttetunet og ut på veien som Anders´ svigerfar, med familie, selv har laget.

– Dere har jo hatt bilen en stund nå. Hvordan er den på veien?

– Jeg syns den er utrolig god å kjøre. Også er det masse plass til alt vi trenger å ha med oss. Det er virkelig den perfekte hyttebilen.

Etter en kjøretur i området setter vi kursen tilbake mot hytta. Det eneste som står mellom oss og en varm kopp kakao er svigerfars selvbygde bakke.

– Med den firehjulstrekken her er det slutt på det å «ta fart» for å komme seg opp. Man kan virkelig bare stole på at firehjulstrekksystemet nærmest trekker deg fremover, sier Anders og geleider SUV-en kontrollert oppover. Kakaoen er sikret …

-Ladepauser er ikke noe for meg

Bli med Jørgen Øyehaug (@oyehaug) på hans første tur med nye Eclipse Cross PHEV.

9 ting du bør sjekke før du reiser på bilferie

Skal du på biltur med familien i sommerferien? Mye kan gjøres i forkant for å unngå trøbbel underveis.

Tester Eclipse Cross PHEV for første gang

Elisabet og Elisabeth testet Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Slik gikk det da venninnene dro på langtur med ladbar hybrid for første gang.

5 smarte tips til økonomisk kjøring med ladbar hybrid

Å kjøre ladbar hybrid gir flere klare fordeler. Ikke bare slipper du lange ladepauser og ladeplanlegging, det kan også være gunstig for både miljøet og lommeboka. Det er særlig fem ting du bør tenke på før du legger ut på tur med din ladbare hybrid.

Eclipse Cross PHEV

Kort fortalt

Ønsker du å bli bedre kjent med Eclipse Cross PHEV? Vi har laget noen korte filmer som gir deg en innføring i S-AWC firehjulstrekk, justering av førersete, lading, drivstoff, sikkerhetssystemer, SDA og multimedia-skjerm, Apple Carplay & Android Auto, bytting av dekksett, parkeringssensor, tidsinnstilt klimakontroll og Mitsubishi Remote Control.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell.

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Hvorfor velge Mitsubishi Eclipse Cross PHEV?

Det er mange gode grunner til å velge nye Mitsubishi Eclipse Cross PHEV - arvtakeren etter Outlander PHEV som har vært Norges mest solgte ladbare hybrid 7 år på rad.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Faktasjekk

Myter og fakta: Dette bør du vite om ladbar hybrid

Lading

Hvordan lade sikkert?

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Ladbar hybrid VS ikke-ladbar

S-AWC

S-AWC (Super All Wheel Control)  er Mitsubishi Motors' unike system for firehjulsdrift.

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.