Kjører på ren elektrisitet i hverdagen, og til hytta uten rekkeviddeangst

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Fornøyd eier

Anders Backe (33) er en anerkjent skikjører som har gjort levebrød av å gjøre spektakulære stunts på de mest utenkelige steder. I hverdagen kjører han og familien Mitsubishi Outlander PHEV.

Vi møter den 33 år gamle jibberen (les: fristilkjører) på familiens hytte i Haglebu, cirka 20 minutters kjøretur nord for Eggedal i Buskerud.

Sesongens aller første lag av hvitt pudder har lagt seg over det fortsatt grønnsprengte terrenget, og sola gløtter frem fra et grøtete skylag.

– Fy søren. To grader er jaggu kaldt på denne tiden av året, sier Backe i det han tar oss imot på det forseggjorte tunet.

– Som skikjører er jeg vant med stor fleksibilitet i timeplanen, men det er fint å få litt ekstra tid her sammen med hele familien.

Skikjøring og elektrisk hverdag

Anders Backe er blant Europas beste utøvere innen sin idrett og har blant annet finaleplass i X-Games på merittlisten. 33-åringen er også kjent for å ha deltatt i en rekke skifilmer.

– Supervention-filmene er nok de som er mest kjent også utenfor skimiljøet og for «mannen i gata». Veldig artig å kunne vise frem hva man driver med av ny type skikjøring til et nytt publikum.

I jobbsammenheng oppsøker skikjøreren steder som det er utfordrende å komme til. Han kjører mye på dårlige veier med glatt vinterføre og har derfor stort utbytte av firehjulstrekksystemet i Outlander PHEV.

– Også synes vi det er utrolig fint at vi kan kjøre elektrisk i nærmiljøet vårt. Henting i barnehagen, turen til butikken, og så videre, går jo på strøm. I tillegg kan vi dra på hytta, som nå, uten rekkeviddeangst.

God å kjøre

Vi fortsetter ut fra hyttetunet og ut på veien som Anders´ svigerfar, med familie, selv har laget.

– Dere har jo hatt bilen en stund nå. Hvordan er den på veien?

– Jeg syns den er utrolig god å kjøre. Også er det masse plass til alt vi trenger å ha med oss. Det er virkelig den perfekte hyttebilen.

Etter en kjøretur i området setter vi kursen tilbake mot hytta. Det eneste som står mellom oss og en varm kopp kakao er svigerfars selvbygde bakke.

– Med den firehjulstrekken her er det slutt på det å «ta fart» for å komme seg opp. Man kan virkelig bare stole på at firehjulstrekksystemet nærmest trekker deg fremover, sier Anders og geleider SUV-en kontrollert oppover. Kakaoen er sikret …

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell. 

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Den anerkjente frikjøreren Anders Backe (33) er fornøyd med sin Mitsubishi Outlander PHEV, og forteller om sine erfaringer bilen.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Mitsubishi Outlander PHEV vant "SUV-kampen"

Bilnorge.no har testet tre populære SUVer på markedet i den store "SUV-kampen".

Årets grønne familiebil 2020

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne familiebil 2020.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Den perfekte familiebilen

- Mitsubishi Outlander PHEV er den perfekte familiebilen, sier Anders Lindell. Se hvorfor den aktive familien på fem falt for Norges mest solgte ladbare hybrid.

Sjekk hvor mye du kan spare

SPAREKALKULATOR

Vurderer du å bytte ut den gamle diesel- eller bensinbilen? Da er den ladbare hybriden Outlander PHEV et svært godt valg. Se hvor mye du kan spare, og les om fordelene med vår ladbare hybrid SUV.

Hvordan lade sikkert?

LADING

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Familietest

"Kan vi ta den nye bilen, Pappa?"

Åtte gode grunner til å velge Outlander PHEV

Det er ikke lett å velge bil i disse dager, så her får du åtte gode grunner til å velge Mitsubishi Outlander PHEV.

Outlander PHEV imponerer rallyeksperten

- Jeg har alltid sett på Mitsubishi som solide biler. I mine yngre dager konkurrerte jeg faktisk som kartleser i rally i både en Mitsubishi Lancer og Galant, så nå er jeg spent på hva PHEVen er god for, forteller Anders Hagen.

Se resultatet av testen

Torbjørn gikk i bruktbilfella - kjøpte totalvrak

Tobarnsfar Torbjørn Hochheim trodde han hadde kjøpt drømmebilen. Senere viste det seg at bilen hans hadde vært totalvraket, og at garantien ikke gjaldt.

Les farene ved bruktimport

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.