Foto: Familien Lindell foran Mitsubishi Outlander PHEV

-Mitsubishi Outlander PHEV er den perfekte familiebilen

- Vi sparer tusenvis av kroner på dette valget, sier Anders Lindell

Familiefaren Anders Lindell pendler til og fra jobb, og kjører barna på fritidsaktiviteter og venner etter skolen. Han forteller at han kjører ca. 90% elektrisk i hverdagen, og dette helt uten «rekkeviddeangst».

Familien på fem har en aktiv livsstil, og har dermed behov for en bil som støtter den hektiske hverdagen. God plass, mulighet til å dra tilhenger og pålitelig firehjulstrekk gjorde at de falt for den ladbare hybriden Mitsubishi Outlander PHEV.

Lindell legger til at han har anslått at familien sparer over 15.000 kroner i året på bensin, da han bare fyller drivstoff på bilen én gang i måneden.

Ønsker å kjøre mer miljøvennlig

Hverdagen er hektisk. Familien på fem skal gjøre unna det daglige morgenstellet, spise frokost, lage lunsj til barna og pakke gymbagen. Når dette er gjort skal barna kjøres til skole, og de voksne på jobb. For mange familier er en hektisk hverdag en følelse av at tiden ikke strekker til, men familien Lindell er glad i tidsklemma.

- Vi er en svært aktiv familie, og liker at det er hektisk. Vi syntes det er kjempegøy å være med på håndball og i stallen med hestene – og på den måten får vi vært mye sammen med barna, sier Anders.

Far i huset driver med ultraløp, sønnen Oskar er aktiv på håndball og døtrene Selma, Thea og kona Kristin er i stallen hos hestene, nesten daglig.

- Ja, vi er heldige. Thea er 17 år, og vil være sammen med oss. Vi bruker utallige timer i bil sammen siden vi reiser ofte på stevne med hestene, og da får vi snakket mye. Mange ser jo ikke ungdommen sin i den alderen.

Med en hektisk hverdag og mange aktiviteter på fritiden hadde familien høye krav da de skulle kjøpe ny bil. Familien ønsket en bil med god plass, firehjulstrekk, trygghet, og i tillegg ville de ha lavere drivstoffkostnader og tenke mer på miljøet. Da de fant Mitsubishi Outlander PHEV var valget enkelt.

Norges mest kjøpte ladbare hybrid 6 år på rad

Populær familiebil

Den ladbare hybriden er populær blant mange, og Lindell familien er ikke de eneste som syntes den ladbare hybriden er den perfekte familiebilen. Fra lanseringen i 2014, er det solgt over 20.000 eksemplarer fra den norske importøren.

MITSUBISHI

OUTLANDER PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV har siden lanseringen i 2014 fått mange oppgraderinger, og den siste og nyeste modellen har en oppgradert batteripakke som tar deg hele 45 km som elbil (WLTP). En 2,4 liters bensinmotor er plassert i Outlander PHEV og du har dermed gleden av å kjøre opptil 600 km totalt.

Du kan med andre ord kjøre Outlander PHEV som elbil i hverdagen, og slipper rekkeviddeangst når du skal på langtur.

Opplev kvalitet

Outlander PHEV har et sporty interiør og moderne design. Du kan velge mellom høykvalitets stoff-interiør, sort eller grått skinn og sort skinn med diamantsøm. Med det smarte firehjulstrekksystemet S-AWC (Super All Wheel Control) kan du velge mellom fire ulike kjøremoduser. Normal, Snow, Lock og Sport. Kjør i Normal til vanlig, bytt til Snow ved glatt føre, benytt Lock ved ekstra krevende forhold, og Sport om du ønsker en mer responsiv kjøretur. Bilen er i tillegg utstyrt med moderne sikkerhetssystemer som blindsonevarsler, frontkollisjonsvarsel, adaptiv cruise control, Bi-LED lys og et oversiktlig 360 graders kamera inkludert fugleperspektiv.

Familiebil til riktig pris

- Vi ønsket en romslig bil av god kvalitet. Den måtte i tillegg være sterk og kunne trekke hestehenger. Ett av kriteriene var også firehjulstrekk siden vi bor i Norge, og et land hvor det kommer mye snø. Med Mitsubishi fikk vi en rimelig og praktisk bil av høy kvalitet, i tillegg fant jeg ut at vi sparer mye penger ved å kjøre ladbar hybrid, sier familiefaren Anders.

Også barna har engasjert seg i bilvalget: Jeg reiser mye på håndballtrening og liker at jeg kan ha med alt jeg trenger, vi er jo tre barn som trenger mye plass. Også liker jeg at bilen er stille, sier Oskar.

-Ladepauser er ikke noe for meg

Bli med Jørgen Øyehaug (@oyehaug) på hans første tur med nye Eclipse Cross PHEV.

9 ting du bør sjekke før du reiser på bilferie

Skal du på biltur med familien i sommerferien? Mye kan gjøres i forkant for å unngå trøbbel underveis.

Tester Eclipse Cross PHEV for første gang

Elisabet og Elisabeth testet Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Slik gikk det da venninnene dro på langtur med ladbar hybrid for første gang.

5 smarte tips til økonomisk kjøring med ladbar hybrid

Å kjøre ladbar hybrid gir flere klare fordeler. Ikke bare slipper du lange ladepauser og ladeplanlegging, det kan også være gunstig for både miljøet og lommeboka. Det er særlig fem ting du bør tenke på før du legger ut på tur med din ladbare hybrid.

Eclipse Cross PHEV

Kort fortalt

Ønsker du å bli bedre kjent med Eclipse Cross PHEV? Vi har laget noen korte filmer som gir deg en innføring i S-AWC firehjulstrekk, justering av førersete, lading, drivstoff, sikkerhetssystemer, SDA og multimedia-skjerm, Apple Carplay & Android Auto, bytting av dekksett, parkeringssensor, tidsinnstilt klimakontroll og Mitsubishi Remote Control.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell.

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Hvorfor velge Mitsubishi Eclipse Cross PHEV?

Det er mange gode grunner til å velge nye Mitsubishi Eclipse Cross PHEV - arvtakeren etter Outlander PHEV som har vært Norges mest solgte ladbare hybrid 7 år på rad.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Faktasjekk

Myter og fakta: Dette bør du vite om ladbar hybrid

Lading

Hvordan lade sikkert?

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Ladbar hybrid VS ikke-ladbar

S-AWC

S-AWC (Super All Wheel Control)  er Mitsubishi Motors' unike system for firehjulsdrift.

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.