Skal du ha hybrid, bør du velge en ladbar

Vurderer du hybrid?

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensindoningen til fordel for en ny og mer miljøvennlig hybridbil? Før du tar valget, er det viktig å sette seg inn i forskjellene på ladbare og ikke-ladbare hybrider.

Langt bedre rekkevidde

Flere undersøkelser viser at ladbare hybrider er den biltypen som mange vurderer når de skal kjøpe ny bil. Årsaken til at ladbare hybrider er så populære kan forklares med gunstige avgifter og stadig bedre teknologi og rekkevidde.

Ladbare hybrider er en videreutvikling fra tradisjonelle hybrider som har en mye kortere elektrisk rekkevidde. Ved å plassere et større batteri i bilen og samtidig gjøre det mulig å lade bilen når den står parkert, kan enkelte ladbare hybrider – som Mitsubishi Eclipse Cross PHEV – dekke behovet for å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen og du kan dra på langtur uten å tenke på lading.

En ikke-ladbar hybrid kan ikke lades når den står parkert, og batteriet får bare tilført kraft når bilen ruller ned en bakke eller når du bremser. Batteriet er i tillegg såpass lite at den rene elektriske rekkevidden er svært beskjeden. En ikke-ladbar hybrid må i tillegg bruke bensinmotoren selv i beskjedne hastigheter.

Rekkevidden for en bil, enten det er ladbar hybrid eller elbil, er avhengig av ulike faktorer som kjørestil, topografi, aerodynamikk, bagasje, antall passasjerer, vær og vind, for å nevne noe.

Halvparten så mye drivstoff

Når det gjelder utslipp og rekkevidde er forskjellen på ladbare og ikke-ladbare hybrider derfor langt større enn du kanskje tror:

  • En ladbar hybrid kan kjøre betydelig lengre på ren elektrisitet enn en hybrid i samme klasse.
  • En ladbar hybrid bruker mindre enn halvparten så mye drivstoff som en hybrid i samme klasse.
  • En ladbar hybrid har nesten tre ganger lavere CO2-utslipp en enn hybrid i samme klasse.

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken

Ladbar hybridteknologi fra Mitsubishi

Den avanserte drivlinjen i Eclipse Cross PHEV, velkjent fra Outlander PHEV, har elmotorer på både for- og bakaksel, og en kraftig og drivstoffeffektiv bensinmotor. Motorene jobber sammen for å optimalisere bilens ytelse. Banebrytende teknologier gjør Eclipse Cross PHEV responsiv og stillegående. Skiftet mellom ren elbilkjøring og bensinmotor skjer sømløst slik at du ikke trenger å tenke på hvor mye batteri som gjenstår.

Kjør på ren elektrisitet i hverdagen

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV er en komfortabel SUV med S-AWC firehjulstrekk og masse utstyr inkludert. Ved å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen får du unnagjort alle former for småkjøring samtidig som drivstoffkostnadene holdes svært lave.

En annen fordel med Eclipse Cross PHEV er at man ikke trenger å investere i en kostbar ladeboks til hjemmet for å lade batteriet. Det holder med en vanlig stikkontakt med en dedikert kurs med 10A sikring og jordfeilbryter type B. Les mer om sikker lading her

Oppsummert

Det er mange fordeler med å velge en ladbar hybrid. For mange er den viktigste muligheten til å gjennomføre alle de daglige gjøremålene på ren elektrisitet, noe som er svært positivt både for lommeboken og miljøet.

Skal du på ut på langtur, for eksempel frem og tilbake til hytta for helgen, drar du nytte av hybridløsningen som gjør at du får kraft til fremdrift fra to forskjellige kilder og på den måten slipper både "rekkeviddeangst" og "ladeangst". Deilig, ikke sant?

9 ting du bør sjekke før du reiser på bilferie

Skal du på biltur med familien i sommerferien? Mye kan gjøres i forkant for å unngå trøbbel underveis.

Tester Eclipse Cross PHEV for første gang

Elisabet og Elisabeth testet Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Slik gikk det da venninnene dro på langtur med ladbar hybrid for første gang.

5 smarte tips til økonomisk kjøring med ladbar hybrid

Å kjøre ladbar hybrid gir flere klare fordeler. Ikke bare slipper du lange ladepauser og ladeplanlegging, det kan også være gunstig for både miljøet og lommeboka. Det er særlig fem ting du bør tenke på før du legger ut på tur med din ladbare hybrid.

Eclipse Cross PHEV

Kort fortalt

Ønsker du å bli bedre kjent med Eclipse Cross PHEV? Vi har laget noen korte filmer som gir deg en innføring i S-AWC firehjulstrekk, justering av førersete, lading, drivstoff, sikkerhetssystemer, SDA og multimedia-skjerm, Apple Carplay & Android Auto, bytting av dekksett, parkeringssensor, tidsinnstilt klimakontroll og Mitsubishi Remote Control.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell.

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Hvorfor velge Mitsubishi Eclipse Cross PHEV?

Det er mange gode grunner til å velge nye Mitsubishi Eclipse Cross PHEV - arvtakeren etter Outlander PHEV som har vært Norges mest solgte ladbare hybrid 7 år på rad.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Faktasjekk

Myter og fakta: Dette bør du vite om ladbar hybrid

Lading

Hvordan lade sikkert?

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Ladbar hybrid VS ikke-ladbar

S-AWC

S-AWC (Super All Wheel Control)  er Mitsubishi Motors' unike system for firehjulsdrift.

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.