Skal du ha hybrid, bør du velge en ladbar

Vurderer du hybrid?

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensindoningen til fordel for en ny og mer miljøvennlig hybridbil? Før du tar valget, er det viktig å sette seg inn i forskjellene på ladbare og ikke-ladbare hybrider.

Langt bedre rekkevidde

Flere undersøkelser viser at ladbare hybrider er den biltypen som flest vurderer når du skal kjøpe ny bil. Årsaken til at ladbare hybrider er så populære kan forklares med gunstige avgifter og stadig bedre teknologi og rekkevidde.

Ladbare hybrider er en videreutvikling fra tradisjonelle hybrider som har en mye kortere elektrisk rekkevidde. Ved å plassere et større batteri i bilen og samtidig gjøre det mulig å lade bilen når den står parkert, kan enkelte ladbare hybrider – som bestselgeren Mitsubishi Outlander PHEV – kjøre opptil 45 kilometer på ren strøm (WLTP).

En ikke-ladbar hybrid kan ikke lades når den står parkert, og batteriet får bare tilført kraft når bilen ruller ned en bakke eller når du bremser. Batteriet er i tillegg såpass lite at den rene elektriske rekkevidden er svært beskjeden. En ikke-ladbar hybrid må i tillegg bruke bensinmotoren selv i beskjedne hastigheter, mens Outlander PHEV kan kjøre på ren elektrisitet i opptil 130 km/t.

Halvparten så mye drivstoff

Når det gjelder utslipp og rekkevidde er forskjellen på ladbare og ikke-ladbare hybrider derfor langt større enn du kanskje tror:

  • En ladbar hybrid kan kjøre betydelig lengre på ren elektrisitet enn en hybrid i samme klasse.
  • En ladbar hybrid bruker mindre enn halvparten så mye drivstoff som en hybrid i samme klasse.
  • En ladbar hybrid har nesten tre ganger lavere CO2-utslipp en enn hybrid i samme klasse.

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken

Norges mest solgte ladbare hybrid seks år på rad

Den mest populære ladbare hybridbilen i Norge er utvilsomt Mitsubishi Outlander PHEV. Bilen hylles både av biljournalister og eierne.

Hva er årsaken til suksessen Mitsubishi opplever i Norge?

Den beskjedne engangsavgiften bidrar til at Mitsubishi Outlander PHEV en praktisk og romslig SUV som mange familier har råd til. Den lave avgiften medfører også gunstig finansiering via leasing, som er en finansieringsform mange velger.

Kjør på ren elektrisitet i hverdagen

Mitsubishi Outlander PHEV er en komfortabel SUV med firehjulsdrift, masse utstyr inkludert og god plass - perfekt for norske forhold. Når batterirekkevidden er på inntil 45 kilometer (WLTP), får du samtidig unnagjort alle former for småkjøring samtidig som drivstoffkostnadene holdes svært lave.

En annen fordel med Outlander PHEV er at man ikke trenger å investere i en kostbar ladeboks til hjemmet for å lade batteriet. Det holder med en vanlig stikkontakt (maks 10A/jordfeilbryter type B). Les mer om sikker lading her

Bilen er også helt i toppklassen blant ladbare hybrider når det gjelder utslipp. I et forslag fra Elbilforeningen og Zero var Outlander PHEV én av kun 6 modeller (av totalt 20) på det norske markedet som får høyest miljørabatt.

Oppsummert

Det er mange fordeler med å velge en ladbar hybrid. For mange er den viktigste muligheten til å gjennomføre alle de daglige gjøremålene på ren strøm, noe som er svært positivt både for lommeboken og miljøet.

Skal du på ut på langtur, for eksempel frem og tilbake til hytta for helgen, drar du nytte av hybridløsningen som gjør at du får kraft til fremdrift fra to forskjellige kilder og på den måten slipper både "rekkeviddeangst" og "ladeangst". Deilig, ikke sant?

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell. 

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Den anerkjente frikjøreren Anders Backe (33) er fornøyd med sin Mitsubishi Outlander PHEV, og forteller om sine erfaringer bilen.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Mitsubishi Outlander PHEV vant "SUV-kampen"

Bilnorge.no har testet tre populære SUVer på markedet i den store "SUV-kampen".

Årets grønne familiebil 2020

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne familiebil 2020.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Den perfekte familiebilen

- Mitsubishi Outlander PHEV er den perfekte familiebilen, sier Anders Lindell. Se hvorfor den aktive familien på fem falt for Norges mest solgte ladbare hybrid.

Sjekk hvor mye du kan spare

SPAREKALKULATOR

Vurderer du å bytte ut den gamle diesel- eller bensinbilen? Da er den ladbare hybriden Outlander PHEV et svært godt valg. Se hvor mye du kan spare, og les om fordelene med vår ladbare hybrid SUV.

Hvordan lade sikkert?

LADING

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Familietest

"Kan vi ta den nye bilen, Pappa?"

Åtte gode grunner til å velge Outlander PHEV

Det er ikke lett å velge bil i disse dager, så her får du åtte gode grunner til å velge Mitsubishi Outlander PHEV.

Outlander PHEV imponerer rallyeksperten

- Jeg har alltid sett på Mitsubishi som solide biler. I mine yngre dager konkurrerte jeg faktisk som kartleser i rally i både en Mitsubishi Lancer og Galant, så nå er jeg spent på hva PHEVen er god for, forteller Anders Hagen.

Se resultatet av testen

Torbjørn gikk i bruktbilfella - kjøpte totalvrak

Tobarnsfar Torbjørn Hochheim trodde han hadde kjøpt drømmebilen. Senere viste det seg at bilen hans hadde vært totalvraket, og at garantien ikke gjaldt.

Les farene ved bruktimport

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.