Ladbar hybrid eller elbil – hva bør du velge?

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Skal du velge elbil? Ladbar hybrid? Diesel? Hybrid? Mange ønsker å kjøre mest mulig miljøvennlig og rimelig, samtidig som de ønsker fleksibiliteten en elbil ikke har.

Det finnes fordeler og ulemper ved å velge en elbil. For eksempel har elbiler rimeligere bompasseringer enn de andre drivlinjene, og du må heller ikke betale merverdiavgift eller registreringsavgift når du kjøper elbil. Derimot har elbiler ulemper, som rekkeviddeplanlegging for ladestopp og ladekø.

Ladbare hybrider har lenge vært populære i Norge, og er den beste løsningen for mange, basert på deres individuelle bilbehov. Fordelene med ladbar hybrid er mange, som lav registreringsavgift, mulighet til å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen og alle de tradisjonelle fordelene med en bensinbil.

Likevel er det fortsatt en del som føler usikkerhet knyttet til denne teknologien, hva den innebærer og forskjellene på ladbar og ikke-ladbar hybrid.

Hva er den beste bilen for deg?

Før du går til anskaffelse av ny bil er det viktig å tenke godt gjennom hva du egentlig skal bruke den til, og hva du skal bruke den mest til i det daglige. Kjører du mest korte eller lange turer?

Kjører du mest i nærområdet eller kortere pendleturer i hverdagen, og på hytta eller lengre turer i helgene? Hvor langt er det til hytta, og kan du lade der? Skal bilen ha mulighet til å trekke tilhenger eller campingvogn?

En elbil passer godt hvis du kjører mest korte turer, ikke skal ofte på en hytte med lang avstand, eller trekke tilhenger eller campingvogn. De fleste elbiler har kortere rekkevidde enn en ladbar hybrid, og kan i mange tilfeller ikke trekke tilhenger. Du må ofte opp i en høy prisklasse for å få lang rekkevidde samt stor nok bil til at man kan frakte hele familien og bagasje.

En ladbar hybrid har det beste fra begge verdener, med både muligheten til ren elektrisk drift, samt kjøre på drivstoff på lengre turer eller når du ikke får ladet. Ofte kan ladbare hybrider trekke tyngre tilhengere enn elbiler.

Med Mitsubishi Eclipse Cross PHEV får du både i pose og sekk

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV er en ladbar hybrid som tilbyr mye bil og utstyr for pengene, firehjulstrekk, gode kjøreegenskaper og muligheten til å trekke tilhenger på inntil 1.500 kg.

Rekkevidde

Rekkevidden for en bil, enten det er ladbar hybrid eller elbil, er avhengig av ulike faktorer som kjørestil, topografi, aerodynamikk, bagasje, antall passasjerer, vær og vind, for å nevne noe. 

 

 

I Norge kjører en personbil 33 kilometer daglig i gjennomsnitt, ifølge SSB. Det betyr at de fleste kan kjøre på ren elektrisitet i hverdagen med de fleste ladbare hybrider og elbiler.

Mange kjører langt i helger og ferier. Med en elbil må du planlegge ladestopp på langtur for å unngå å gå tom for strøm.

Usikkerhet rundt ladestasjonene kan være flere; virker ladestasjonen, og har du rett abonnement for akkurat denne ladestasjonen? Har du den appen som kreves akkurat der? Er det mange i kø og rekker du frem i tide? Prisen på lading ved kommersielle ladestasjoner er mange steder svært høy, og overstiger bensinprisen.

Alt dette trenger du ikke tenke på med en ladbar hybrid , da bensin- eller dieselmotoren tar over ved behov. Tidsbesparelsen, enkelheten og sikkerheten ved å bare stoppe på en bensinstasjon for å fylle drivstoff i motsetning til langvarig ladestopp og ladekø er en stor fordel som ladbare hybrider har.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV har inntil 600 km rekkevidde kombinert (WLTP) og kan både lades via stikkontakt/hjemmelader, hurtiglader (CHAdeMO) og fylles opp på bensinstasjonen.

Mitsubishi Eclipse Cross ladbar hybrid

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV er en moderne og komfortabel SUV, med to elmotorer og en bensinmotor. Det intelligente firehjulsdriftsystemet S-AWC (Super all Wheel Control) er inkludert på alle modeller, og sikrer fremkommelighet også under krevende kjøreforhold.

Moderne sikkerhets- og komfortutstyr er selvfølgelig på plass. Med batterirekkevidden får du unnagjort det aller meste av småkjøring på ren strøm samtidig som drivstoffkostnadene holdes svært lave. 

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Spennende nyhet med velkjent teknologi

Mitsubishi Outlander PHEV har fått flere utmerkelser for sin ladbare hybridteknologi og SUV-egenskaper, og blitt kåret til både Årets grønne SUV og Årets grønne familiebil av Green Car Journals Green Car Award.

Nye Mitsubishi Eclipse Cross tar med seg det beste fra Outlander PHEV, har mye utstyr som standard, inkludert sikkerhets- og komfortfunksjoner som gjør kjøreturen smidig og behagelig.

S-AWC firehjulstrekk, Bi-LED lys, adaptiv cruise kontroll, oppvarmbar frontrute, varme i rattet, 360 graders kamera, behagelige skinnseter som gir god støtte og mye mer er utstyrseksempler.

-Ladepauser er ikke noe for meg

Bli med Jørgen Øyehaug (@oyehaug) på hans første tur med nye Eclipse Cross PHEV.

9 ting du bør sjekke før du reiser på bilferie

Skal du på biltur med familien i sommerferien? Mye kan gjøres i forkant for å unngå trøbbel underveis.

Tester Eclipse Cross PHEV for første gang

Elisabet og Elisabeth testet Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Slik gikk det da venninnene dro på langtur med ladbar hybrid for første gang.

5 smarte tips til økonomisk kjøring med ladbar hybrid

Å kjøre ladbar hybrid gir flere klare fordeler. Ikke bare slipper du lange ladepauser og ladeplanlegging, det kan også være gunstig for både miljøet og lommeboka. Det er særlig fem ting du bør tenke på før du legger ut på tur med din ladbare hybrid.

Eclipse Cross PHEV

Kort fortalt

Ønsker du å bli bedre kjent med Eclipse Cross PHEV? Vi har laget noen korte filmer som gir deg en innføring i S-AWC firehjulstrekk, justering av førersete, lading, drivstoff, sikkerhetssystemer, SDA og multimedia-skjerm, Apple Carplay & Android Auto, bytting av dekksett, parkeringssensor, tidsinnstilt klimakontroll og Mitsubishi Remote Control.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell.

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Hvorfor velge Mitsubishi Eclipse Cross PHEV?

Det er mange gode grunner til å velge nye Mitsubishi Eclipse Cross PHEV - arvtakeren etter Outlander PHEV som har vært Norges mest solgte ladbare hybrid 7 år på rad.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Faktasjekk

Myter og fakta: Dette bør du vite om ladbar hybrid

Lading

Hvordan lade sikkert?

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Ladbar hybrid VS ikke-ladbar

S-AWC

S-AWC (Super All Wheel Control)  er Mitsubishi Motors' unike system for firehjulsdrift.

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.