Ladbar hybrid eller elbil – hva bør du velge?

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Skal du velge elbil? Ladbar hybrid? Diesel? Hybrid? Mange ønsker å kjøre mest mulig miljøvennlig og rimelig, samtidig som de ønsker fleksibiliteten en elbil ikke har.

Det finnes fordeler og ulemper ved å velge en elbil. For eksempel har elbiler rimeligere bompasseringer enn de andre drivlinjene, og du må heller ikke betale merverdiavgift eller registreringsavgift når du kjøper elbil. Derimot har elbiler ulemper, som rekkeviddeplanlegging for ladestopp og ladekø.

Ladbare hybrider har lenge vært populære i Norge, og er den beste løsningen for mange, basert på deres bilbehov. Fordelene med ladbar hybrid er mange, som lav registreringsavgift, mulighet til å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen og alle de tradisjonelle fordelene med en bensinbil.

Likevel er det fortsatt en del som føler usikkerhet knyttet til denne teknologien, hva den innebærer og forskjellene på ladbar og ikke-ladbar hybrid.

Les også: Elbilen i-MiEV, perfekt for hverdagskjøring

Hva er den beste bilen for deg?

Før du går til anskaffelse av ny bil er det viktig å tenke godt gjennom hva du egentlig skal bruke den til, og hva du skal bruke den mest til i det daglige. Kjører du mest korte eller lange turer?

Kjører du mest i nærområdet eller kortere pendleturer i hverdagen, og på hytta eller lengre turer i helgene? Hvor langt er det til hytta, og kan du lade der? Skal bilen ha mulighet til å trekke tilhenger eller campingvogn?

En elbil passer godt hvis du kjører mest korte turer, ikke skal ofte på hytta eller trekke tilhenger eller campingvogn. De fleste elbiler har kortere rekkevidde enn en ladbar hybrid, og kan i mange tilfeller ikke trekke tilhenger. Du må ofte opp i en høy prisklasse for å få lang rekkevidde samt stor nok bil til at man kan frakte hele familien og bagasje.

En ladbar hybrid har det beste fra begge verdener, med både muligheten til ren elektrisk drift, samt kjøre på drivstoff på lengre turer eller når du ikke får ladet. Ofte kan ladbare hybrider dra tyngre hengere enn elbiler, eksempelvis kan Mitsubishi Outlander PHEV kan trekke tilhenger på opptil 1.500 kilo.

Med Mitsubishi Outlander PHEV får du både i pose og sekk

Mitsubishi Outlander PHEV er en ladbar hybrid som tilbyr mye bil og utstyr for pengene, firehjulstrekk, god plass til passasjerer og bagasje, 45 kilometer elektrisk rekkevidde (WLTP) og muligheten til å trekke tilhenger inntil 1500 kg.

Rekkevidde

Rekkevidden for en bil, enten det er ladbar hybrid eller elbil, er avhengig av ulike faktorer som kjørestil, topografi, aerodynamikk, bagasje, antall passasjerer, vær og vind, for å nevne noe. 

 

 

I Norge kjører en personbil 33 kilometer daglig i gjennomsnitt, ifølge SSB. Det betyr at de fleste kan kjøre på ren elektrisitet i hverdagen med de fleste ladbare hybrider og elbiler.

Mange kjører langt i helger og ferier. Med en elbil bør du planlegge ladestopp på langtur for å unngå å gå tom for strøm.

Usikkerhet rundt ladestasjonene kan være flere; virker ladestasjonen, og har du rett abonnement for akkurat denne ladestasjonen? Har du den appen som kreves akkurat der? Er det mange i kø og rekker du frem i tide? Prisen på lading ved kommersielle ladestasjoner er mange steder svært høy, og overstiger bensinprisen.

Alt dette trenger du ikke tenke på med en ladbar hybrid , da bensin- eller dieselmotoren tar over ved behov. Tidsbesparelsen, enkelheten og sikkerheten ved å bare stoppe på en bensinstasjon for å fylle drivstoff i motsetning til langvarig ladestopp og ladekø er en stor fordel som ladbare hybrider har.

Mitsubishi Outlander PHEV har 600 km rekkevidde kombinert (WLTP) og kan både lades via stikkontakt/hjemmelader, hurtiglader (CHAdeMO) og fylles opp på bensinstasjonen.

«Ingen ladbar hybrid er i nærheten av å gi mer for pengene»

Mitsubishi Outlander PHEV er en stor komfortabel SUV, med to elmotorer og en bensinmotor med en systemeffekt på til sammen 224 hestekrefter som gir mer enn nok kraft til at kjøreturen både er morsom og behagelig. Det intelligente firehjulsdriftsystemet S-AWC (Super all Wheel Control) er inkludert på alle modeller, og sikrer fremkommelighet under selv de mest krevende kjøreforhold.

Moderne sikkerhets- og komfortutstyr er selvfølgelig på plass, og bilen har god plass til passasjerer og bagasje. Når batterirekkevidden er på inntil 45 kilometer, får du samtidig unnagjort alle former for småkjøring samtidig som drivstoffkostnadene holdes svært lave. 

Populær Norgesmester

Mitsubishi Outlander PHEV er fått flere utmerkelser for sin ladbare hybrid teknologi og SUV egenskaper. I 2019 ble Outlander PHEV kåret til “Årets grønne SUV 2019” og året etter “Årets grønne familiebil 2020” av Green Car Journals Green Car Award®. 

Outlander PHEV har mye utstyr som standard, og dersom du ønsker å oppgradere til for eksempel topp utstyrte Instyle+ får du over 20 sikkerhets- og komfortfunksjoner som gjør kjøreturen enda mer smidig og behagelig.  

Firehjulstrekk, Bi-LED lys, adaptiv cruise kontroll, oppvarmbar frontrute, varme i rattet, 360 graders kamera, behagelige skinnseter som gir god støtte og mye mer er standard på bestselgeren. 

Det er ikke rart at Autofil skriver at «Ingen ladbar hybrid er i nærheten av å gi mer for pengene» (10-2018), og at Outlander PHEV vant selveste «SUV-testen» på BilNorge.no senest i januar 2020.

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

LES MER OM LADBAR HYBRID

Pass på dine firbente venner

Kjøretips: Med hund i bilen

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Hund i bilen

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Mitsubishi Outlander PHEV vant "SUV-kampen"

Bilnorge.no har testet tre populære SUVer på markedet i den store "SUV-kampen".

Årets grønne familiebil 2020

Green Car Journal har kåret Mitsubishi Outlander PHEV til Årets grønne familiebil 2020.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell. 

- For oss er det den perfekte hyttebilen

Den anerkjente frikjøreren Anders Backe (33) er fornøyd med sin Mitsubishi Outlander PHEV, og forteller om sine erfaringer bilen.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Den perfekte familiebilen

- Mitsubishi Outlander PHEV er den perfekte familiebilen, sier Anders Lindell. Se hvorfor den aktive familien på fem falt for Norges mest solgte ladbare hybrid.

Sjekk hvor mye du kan spare

SPAREKALKULATOR

Vurderer du å bytte ut den gamle diesel- eller bensinbilen? Da er den ladbare hybriden Outlander PHEV et svært godt valg. Se hvor mye du kan spare, og les om fordelene med vår ladbare hybrid SUV.

Hvordan lade sikkert?

LADING

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Familietest

"Kan vi ta den nye bilen, Pappa?"

Åtte gode grunner til å velge Outlander PHEV

Det er ikke lett å velge bil i disse dager, så her får du åtte gode grunner til å velge Mitsubishi Outlander PHEV.

Outlander PHEV imponerer rallyeksperten

- Jeg har alltid sett på Mitsubishi som solide biler. I mine yngre dager konkurrerte jeg faktisk som kartleser i rally i både en Mitsubishi Lancer og Galant, så nå er jeg spent på hva PHEVen er god for, forteller Anders Hagen.

Se resultatet av testen

Torbjørn gikk i bruktbilfella - kjøpte totalvrak

Tobarnsfar Torbjørn Hochheim trodde han hadde kjøpt drømmebilen. Senere viste det seg at bilen hans hadde vært totalvraket, og at garantien ikke gjaldt.

Les farene ved bruktimport

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.