Outlander PHEV

Imponerer rallyeksperten

Outlander PHEV er Norges mest kjøpte ladbare hybrid fem år på rad. Motorsportkommentator og bilentusiast Anders Hagen mener PHEV svarer til forventningene.  

De siste årene har miljøvennlig transport blitt mer og mer aktuelt for bilkjøpere, og vi i Mitsubishi ønsket at en virkelig erfaren sjåfør skulle teste nye Outlander PHEV. Valget falt fort på Anders Hagen som har mange års erfaring med bilsport og dertil brennende bilinteresse.

Solide biler

- Jeg har alltid sett på Mitsubishi som solide biler. I mine yngre dager konkurrerte jeg faktisk som kartleser i rally i både en Mitsubishi Lancer og Galant, så nå er jeg spent på hva PHEVen er god for, forteller Anders.

Da Anders fikk teste Outlander PHEV sørget han for å teste den skikkelig. Med en landlig hytte-adresse utenfor Kongsberg, med bratte stigninger og langt til nærmeste nabo kunne bilen virkelig settes på prøve.

– Til og fra butikken er det nærmere tre mil. Med PHEVen har jeg faktisk muligheten til å kjøre denne turen bare på elmotoren, og fortsatt ha nesten halvparten av batterikapasiteten igjen når jeg kommer hjem, sier en fornøyd Anders.

Med batteripakken på 13,8 kWt, kan turen tas på miljøvennlig vis. Bilen lades enkelt, rett fra stikkontakten, noe som tar ca ca. 5,5 timer.

– Med bare turer til og fra butikken kan jeg faktisk kjøre hele sommeren uten å fylle en eneste dråpe bensin.

Kraftig firehjulstrekker

Outlander ladbar hybrid har en 2,4 liters bensinmotor som yter hele 135 hestekrefter. Du får også 95 hestekrefter fra elmotoren, som kombinert måler hele 224 hestekrefter.

– Jeg er overrasket over hvor godt bilen drar. Man har rikelig med kraft og umiddelbar gassrespons. Dette er små detaljer som jeg setter veldig pris på, sier Anders.

Med to nye moduser «Sport-» og «Snow mode» er Outlander ladbar hybrid utrolig nok enda gøyere å kjøre enn før. Sportsmodus gjør PHEV mer responsiv og gir mer direkte kontroll. I Snømodus optimaliseres veigrepet på snø og glatt underlag for tryggest mulig kjøring under krevende forhold, noe som nordmenn vil sette stor pris på.

– Bilen er ekstremt lettkjørt med presise og gode kjøreegenskaper, selv med bagasjerommet fullt av ved. På tøff skogsbilvei så kjenner man knapt dumper og hull. Jeg kan endelig drikke kaffen min uten å søle, sier Anders. 

Stilrent design

Outlander PHEV har flere designmessige hydepunkter, derav en front i bikubeutførelse, Bi-LED lys, flotte felger med mange eiker, skinnseter med diamantsøm og takspoiler for alle modeller.

– Jeg er vanligvis ingen SUV-type, men denne bilen har fått meg til å tenke meg om to ganger. Den er spenstig, har fine linjer og er rett og slett ålreit å se på når den står parkert på gårdsplassen.

Bak rattet er også Anders godt fornøyd.

– Jeg sitter høyt, med behagelig sittestilling og god sikt alle veier. Instrumentene er oversiktlige og jeg tar meg selv i å kose meg når jeg kjører. PHEVen svarte definitivt til forventningene, og vel så det!

MITSUBISHI OUTLANDER PHEV

  • EL-motor med opptil 45 km rekkevidde (WLTP).
  • 2,4 liters bensinmotor med 135 HK og 95 HK EL-motor
  • Smart firehjulstrekk (S-AWC)
  • 7 års garanti/140 000km
  • 8 års batterigaranti
  • Avanserte sikkerhetssystemer

-Ladepauser er ikke noe for meg

Bli med Jørgen Øyehaug (@oyehaug) på hans første tur med nye Eclipse Cross PHEV.

9 ting du bør sjekke før du reiser på bilferie

Skal du på biltur med familien i sommerferien? Mye kan gjøres i forkant for å unngå trøbbel underveis.

Tester Eclipse Cross PHEV for første gang

Elisabet og Elisabeth testet Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Slik gikk det da venninnene dro på langtur med ladbar hybrid for første gang.

5 smarte tips til økonomisk kjøring med ladbar hybrid

Å kjøre ladbar hybrid gir flere klare fordeler. Ikke bare slipper du lange ladepauser og ladeplanlegging, det kan også være gunstig for både miljøet og lommeboka. Det er særlig fem ting du bør tenke på før du legger ut på tur med din ladbare hybrid.

Eclipse Cross PHEV

Kort fortalt

Ønsker du å bli bedre kjent med Eclipse Cross PHEV? Vi har laget noen korte filmer som gir deg en innføring i S-AWC firehjulstrekk, justering av førersete, lading, drivstoff, sikkerhetssystemer, SDA og multimedia-skjerm, Apple Carplay & Android Auto, bytting av dekksett, parkeringssensor, tidsinnstilt klimakontroll og Mitsubishi Remote Control.

Dette bør du gjøre etter årets bilsommer

Sommeren kan være en stor prøvelse for bilen, samt en oppsamler av støv, grus og annen skitt. Derfor har bilen godt av litt nøysom pleie når sommeren er på hell.

Mitsubishi L200 X Edition

Fortsetter gjerne der veien slutter

Vurderer du ladbar hybrid?

Ladbar hybrid er perfekt for deg som ønsker å kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, og som vil kjøre helt til hytta uten å måtte bekymre deg for verken rekkevidde eller lading.

Kjøretips: Med hund i bilen

PASS PÅ DINE FIRBENTE VENNER

Planlegger du å ta med hunden din på biltur, er det noen ting du bør tenke på. Her kan du lese våre råd til hvordan du kan gjøre bilturen trygg og komfortabel for alle i bilen.

Velg en ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle diesel- eller bensinbilen til fordel for en mer miljøvennlig bil?

Hva bør du velge?

Ladbar hybrid eller elbil

Med alle de forskjellige drivlinjene som er tilgjengelig i dag, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken type bil du skal kjøpe.

Hvordan desinfisere bilen uten å skade den?

Nå er det viktig å holde bilen ren og fri for eventuell virsuspredning. Slik beskytter du deg mot korona i bilen.

Hvorfor velge Mitsubishi Eclipse Cross PHEV?

Det er mange gode grunner til å velge nye Mitsubishi Eclipse Cross PHEV - arvtakeren etter Outlander PHEV som har vært Norges mest solgte ladbare hybrid 7 år på rad.

Norges fineste bilturer

Norge er ditt nærmeste ferieland og byr på en rekke spektakulære og fantastiske bilturer.

Faktasjekk

Myter og fakta: Dette bør du vite om ladbar hybrid

Lading

Hvordan lade sikkert?

Som for alle elektriske apparater er det avgjørende at også el- og hybridbiler blir ladet på en sikker måte. Her har vi samlet de tre viktigste tingene du må være klar over for sikker lading av din el- eller hybridbil.

Ladbar hybrid VS ikke-ladbar

S-AWC

S-AWC (Super All Wheel Control)  er Mitsubishi Motors' unike system for firehjulsdrift.

Kjøretips: spar penger

De fleste ønsker å utnytte bilens rekkevidde maksimalt. Les våre 13 tips til hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

Kjøretips: med barn i bilen

Alle som har kjørt bilturer med barn vet at det kan være en utfordring, spesielt på lengre turer.

Kjøretips: sikker kjøring

5 tips og råd om sikker kjøring.